Geen Culinair Zoetermeer dit jaar. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
Geen Culinair Zoetermeer dit jaar. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Geen Culinair op de Markt dit jaar; organisatie gaat voor juli 2022

Zoetermeer - Netwerk Zoetermeer zet voor dit jaar een streep door Culinair Zoetermeer. De organisator had het festival voor dit jaar verplaatst van juli naar september. Maar inmiddels is gebleken dat ook dit geen haalbare kaart is. De organisatie zet nu haar pijlen op 2022.

Door Hélène Ouwerkerk

Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer is teleurgesteld over de beslissing die hij heeft moeten nemen en geeft aan dat er lang is nagedacht en veel gesprekken met verschillende partijen zijn gevoerd. “Het is een optelsom van onzekerheden en omstandigheden”, zegt Steggerda. “Een beeldbepalend festival als Culinair Zoetermeer vraagt een enorme krachtsinspanning. Dit geldt voor de organisatie, de organiserende partners, maar ook voor de deelnemende restaurants en horecabedrijven. Nu er een risico bestaat dat het festival niet of in een beperkte opzet kan worden georganiseerd, is het verstandiger om niet over te steken.”
Steggerda en zijn team is niet over één nacht ijs gegaan. “Er is in de afgelopen maanden intensief overleg geweest. Dit zorgde ervoor dat er ondanks de coronamaatregelen toch een mooi en aansprekend festival kon worden georganiseerd.” legt hij uit.
Op social media wordt teleurgesteld maar ook met begrip gereageerd. "Jammer, maar een wijze beslissing, op naar 2022", zegt Theo Putters. Karel Veenstra geeft aan dat de restaurants in ieder geval open zijn.

Lees verder pagina 3