De wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer.
De wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer.

Toch kilometers vreten tijdens alternatieve Vierdaagse

Zoetermeer - Dit jaar kan er vanwege corona weer geen Vierdaagse worden gehouden. Een teleurstelling voor de leden van Sportief Wandelgroep Zoetermeer. 

De leden lopen in hun opvallende groene shirts menig route in en om Zoetermeer. De landelijke Vierdaagse in Nijmegen is de bekroning op de vele trainingsuurtjes. 

Gelukkig is er sinds vorig jaar de Alternatieve Vierdaagse. De wandelaars lopen toch hun afstand maar eigen routes zodat er geen grote groepsvorming is dus wel zo coronaproof.

De wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer gingen naar vakantiepark ‘t Broeckhuys en omgeving. En liepen onder andere de Dag van Wijchen.

Landelijk doen zo'n 20.000 wandelaars mee aan de Alternatieve Vierdaagse waar ook medailles konden worden besteld. Doe je het ook niet voor niets. Een zilveren medaille voor de afstanden 5, 10 en 20 kilometer. En een gouden medaille voor de afstanden zoals ze ook tijdens de Vierdaagse worden gelopen: 30, 40 en 50 km.

Op 20-23 juli vindt De Alternatieve Vierdaagse plaats. Het alternatief om via De Alternatieve Vierdaagse-app vier dagen lang een vooraf gekozen afstand te lopen vanuit je eigen locatie. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours. Dat kan dus vanuit je eigen huis, of elders in het land en zelfs in het buitenland.