Foto:  Janneke Borgdorff, adviseur kwaliteit en beleid bij VariantZorg
Foto: Janneke Borgdorff, adviseur kwaliteit en beleid bij VariantZorg

Zorg is Topsport

Zoetermeer - Zorgorganisatie VariantZorg is gestart met een online zomercampagne onder de titel 'Zorg is Topsport'

Corona hield het afgelopen jaar - en nog steeds - de wereld in zijn greep en de zorg voelde het buigen en kraken. Zorgprofessionals werden ‘toppers', ‘helden' en ‘redders in nood' genoemd die ‘topprestaties' leverden. Is zorg te vergelijken met topsport, zowel op fysiek als mentaal gebied? We vragen het tijdens deze Olympische weken aan onze Varianters. Hoe ervaren ze hun werk in de zorg, hoe is het om te zorgen tijdens een pandemie, is er waardering genoeg en hoe houden ze zich fit?
Variantzorg heeft vier interviews die op de website geplaatst en verspreid onder onze Varianters en op onze social media-kanalen. Daarnaast zijn er videobeelden gemaakt van twee geïnterviewde collega's en zijn ze alle vier op bijzondere wijze op de foto gezet. "Bij VariantZorg hebben we ‘gelukkig werken' en balans tussen werk en privé hoog in het vaandel staan. Ook vitaliteit speelt een steeds grotere rol". Aan het woord komen collega's met als hobby/sport motorcross, mountainbiken, canincross - hardloopwedstrijden met een hond - en een Varianter die naast haar werk bij VariantZorg ook werkt als zweminstructeur.
De teksten zijn gemaakt door Jolanda van den Berg-Raaphorst, marketing & communicatie. Bram Kemper, allround frontoffice-medewerker maakte de video's.