Milan Teekens op het erepodium
Milan Teekens op het erepodium

Regerend kampioen maakt comeback in Mazda MX-5

Zoetermeer – Zijn comeback in de Mazda MX-5 Cup had de gedroomde uitkomst. Coureur Milan Teekens uit Zoetermeer, die normaal gesproken uitkomt in de Lamborghini Super Trofeo, won zondag de tweede race van het weekeinde.
In een race waarin hij onbedreigd van poleposition naar de winst reed, liet hij zien waarom hij vorig jaar kampioen werd in de klasse. “Ja, het was een goed weekend. In training één was ik eerste, in training twee ook, in de kwalificatie pakte ik poleposition, in race één werd ik zevende na een straf en race twee won ik”, somde Milan op, kort na de tweede race. “Nu, in race twee, ben ik van pole weggereden. Ik heb van start tot finish aan kop gereden. Ik kon de race mooi controleren. Een leuke comeback, kun je wel zeggen. Ik ben hartstikke blij.”
Dat hij zo'n succesvolle comeback had gemaakt in de klasse waarin hij vorig seizoen kampioen was geworden, was misschien wel te verwachten. Niet alleen had hij al bewezen erg snel te zijn in de Mazda, ook heeft hij dit jaar als coureur flinke stappen gemaakt in de prestigieuze Lamborghini Super Trofeo. Bovendien is het circuit van Zolder één van zijn favoriete banen.
"Deze baan ligt me gewoon. Ik heb er niet supervaak gereden, maar ik ga altijd goed als ik hier ben”, zei Milan. "Het is een heel technisch circuit. Je kunt hier het verschil maken."