Scouts starten met een hike.
Scouts starten met een hike.

Souts van John McCormick op zomerkamp

Zoetermeer - Voor de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC) begint de vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. 

Samen met leeftijdsgenoten een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen overwinnen en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Het is vaak een boost voor hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling.

Het afgelopen jaar was door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens. In de zomervakantie is het daarom belangrijker dan ooit om – even los van het gezin - met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven. Binnen het kampprotocol dat Scouting Nederland samen met haar partners heeft opgesteld, kan dat op een veilige manier.

Bij Scouting JMC vormen de welpen van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) samen met de welpen van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) een kampbubbel. Met de nodige aanpassingen verblijven ze dit jaar in het clubgebouw van een andere scoutinggroep in Diepenveen. 

De gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) kamperen op Scout centrum Buitenzorg in Baarn en hebben een ‘Wie is de mol’ kamp. De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) verblijven van 17 t/m 24 juli op Scouting labelterrein Herrendal in Mook. Het kampthema is Among Us. De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) hebben een terrein gevonden bij het Hunehuis van Nivon in Darp. Het kampthema is Tidenka naar het verhaal van het hunebedden meisje.

Dit kamp had niet kunnen plaatsvinden zonder sponsors. De vrijbuiters willen daarom graag alle mensen bedanken die gereageerd hebben op de go fund actie die Eric van der Niet had uitgezet, de andere speltakken die een financiële bijdrage hebben gedaan, Aannemersbedrijf A.J. Groen, Buurtzorg Zoetermeer en Dennis Bosman.

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) hebben besloten om dit jaar met alle Corona maatregelen niet op kamp te gaan. De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) hielden eerder een Dino weekend. Van 26 op 27 juni verbleven zij in clubhuis De Chute.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl. Ook hebben de speltakken een eigen facebookpagina waar de nodige belevenissen te volgen zijn .