Grote verandering na de vakantie

Als je een paar weken op vakantie gaat dan verandert er weleens wat. Soms hebben collega's grote schoonmaak gehouden in het kantoor, zijn de struiken langs het kantoor ineens gesnoeid of ligt er een berg post op je te wachten. Toch is het heel vaak ook alsof je niet bent weggeweest. De afgelopen weken heeft u mijn wekelijkse pennenvrucht moeten missen omdat ik op vakantie was in Italiƫ. En tijdens mijn vakantie is er dit jaar heel veel veranderd bij het Streekblad. De krant is overgegaan naar een nieuwe eigenaar en wordt nu door Telstar Mediacentrum uitgegeven. Hoewel ik natuurlijk wist dat dit ging gebeuren kom je toch anders van vakantie terug dan normaal.

Het is u als lezer ongetwijfeld opgevallen. De vormgeving is duidelijk anders en voor mij en de freelancers die wekelijks het Streekblad maken is er ook het nodige veranderd. Andere stramienen waar we onze artikelen in schrijven, een andere werkwijze, deels nieuwe collega's (al werkten we al op veel vlakken samen met Telstar) en een nieuw emailadres. En die verandering geldt ook voor de meeschrijvers die artikelen aanleverden voor onze site en voor de agenda. Het is anders en daar moeten we allemaal even aan wennen. En zoals bij elke verandering gaat dat altijd met de nodige kinderziekten gepaard. Daar moeten we dus even doorheen. Maar ik kan u wel vertellen dat het Streekblad nog altijd met dezelfde passie en enthousiasme wordt gemaakt.

Ik ben van nature positief ingesteld. Ik zit dan ook allesbehalve mopperend achter mijn bureau. Integendeel. Ik ben eigenlijk wel blij dat we van het grote DPG zijn overgegaan naar het kleinere Telstar. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe uitgever beter is voor onze krant. Een uitgever die de focus heeft op lokale kranten. Kranten die nog altijd door inwoners enorm worden gewaardeerd. En overgaan naar een andere uitgever ach dat ben ik wel gewend. Ik heb even geteld maar sinds ik bij de huis aan huiskranten werk, ben ik maar liefst vijf keer overgenomen. Dus die kinderziekten en nieuwe dingen. Ach die wennen vast ook wel alles komt vast goed.