Sandra van der Geer (links) ontvangt van Mark Merckens en Tineke van der Goot de donatie voor de Rolstoelvierdaagse. Foto Kees van Rongen
Sandra van der Geer (links) ontvangt van Mark Merckens en Tineke van der Goot de donatie voor de Rolstoelvierdaagse. Foto Kees van Rongen

Verrassing van Magisch Zoetermeer

ZOETERMEER - Sandra van der Geer van WelThuis kwam graag tussendoor terug van haar vakantieadres om van de Stichting Magisch Zoetermeer duizend euro in ontvangst te nemen voor de Rolstoelvierdaagse. Belangrijk, want dit jaar wordt alsnog de Rolstoelvierdaagse gehouden, nadat vorig jaar door corona dit populaire evenement niet kon doorgaan.

"Magisch Zoetermeer wil Zoetermeerders met elkaar verbinden, klaarstaan voor de medemens en eenzaamheid in de stad tegengaan en voorkomen,” vertelt Mark Merckens, die drie jaar geleden het initiatief nam voor de stichting. "We hebben onder meer al vele malen een wens van een eenzame oudere in vervulling laten gaan. Laatst nog iemand die zo graag nog een keertje naar het strand van Scheveningen wilde. Met de verkoop van kerstballen halen we het benodigde geld op.” Tineke van der Goot, voorzitter van de stichting Samen vieren we Kerst, hoopt evenals voorgaande drie jaar een betoverende kerst te organiseren met behulp van Magisch Zoetermeer. "Met Magisch Zoetermeer beperken we ons niet tot de kerstperiode. Bovendien zijn er eenzame ouderen, maar ook eenzame jongeren. Het hele jaar door organiseren wij hiervoor allerlei activiteiten: naar winkelcentra, theater, dagjes uit en dergelijke. Onze doelstelling: eenzaamheid tegengaan, komt overeen met de opzet van de Rolstoelvierdaagse. Gelukkig gaat dit jaar de Rolstoelvierdaagse alsnog van start. Met steun van particulieren en bedrijven is het nu eveneens mogelijk duizend euro te doneren aan de Rolstoelvierdaagse,” zegt Mark Merckens. Sandra van der Geer, die al voor de veertiende keer de Rolstoelvierdaagse in Zoetermeer organiseert, is heel blij met de donatie. "Vorig jaar kon de Rolstoelvierdaagse door corona niet doorgaan, maar dit jaar gaat het, weliswaar wat later in het jaar, toch door van 20 tot en met 23 september. De mensen kijken er naar uit en we hopen weer voldoende vrijwilligers als rolstoelduwers op de been te krijgen. Voor de naar schatting 350 rolstoelgebruikers hebben we zeker weer zo'n 400 vrijwilligers nodig. We bekijken serieus hoe we alles verantwoord kunnen regelen. Met name de slotavond in het Stadshart vraagt om improvisatie. Het traditionele muziekkorps Kunst en Vriendschap trekt teveel publiek, waarbij mensen te lang bij elkaar blijven staan, dus hebben we nu een dj die voor de muziek zorgt. In ieder geval heeft burgemeester Michel Bezuijen al toegezegd om de mensen op de slotavond in het Stadshart te verwelkomen. De deelnemers vinden dat prachtig, zo bleek in andere jaren. Het moet voor iedereen een leuk moment worden.”
Inmiddels blijkt de Rolstoelvierdaagse van Zoetermeer ook in andere steden navolging te krijgen. Sandra: "Met WelThuis zijn wij op de diverse locaties actief.”