Blij met de hulp uit Zoetermeer.
Blij met de hulp uit Zoetermeer.

Rollators krijgen tweede leven in Suriname

Zoetermeer - De Zoetermeerse organisatie Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) heeft in de afgelopen maanden spullen ingezameld voor Suriname. 

SSCAZ is sinds een paar jaar supporting partner van de ChietSana Foundation. Het lukte voorzitter Sham Hira om zo'n 25 rollators, 2 rolstoelen, 3 douchestoelen en heel veel kleding, schoolartikelen zoals pennen, stiften en schriften in te zamelen. De meeste spullen zijn afkomstig uit de Zoetermeerse gemeenschap.
Afgelopen zaterdag konden de ingezamelde spullen overhandigd worden aan Chietra
Bahora, voorzitter van de ChietSana Foundation.
Aan het begin van dit jaar zijn er 250 setjes verstuurd voor Openbare School Moengo en is SSCAZ gestart met een fundraising. Dankzij donaties van particulieren, en het organiseren van kleine acties (zoals een lege flessen actie) kom Sham Hira een cheque ter waarde van €2.291,65 overhandigen.
De volgende actie is ook al bekend. Een MBO-school in Leiden stelt 300 setjes afgeschreven schoolmeubilair beschikbaar voor de middelbare school Shri Hanoeman. Ook nu wil SSCAZ samen met de gemeenschap zich inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. Dit kan door bijvoorbeeld een setje te sponsoren voor €20.
Voor meer informatie, kan men een kijkje nemen op de website: www.Sscaz.nl