De kapiteins Ton en Sandra Mostert . Foto:  Lenneke Lingmont
De kapiteins Ton en Sandra Mostert . Foto: Lenneke Lingmont

Nieuwe start voor het Leger des Heils

Zoetermeer - Sinds 1 juli jl. zijn de kapiteins Ton en Sandra Mostert aangesteld als de nieuwe Korpsofficieren van het Leger des Heils Kerkgenootschap. Na ruim 7 jaar in Drenthe en Overijssel gewerkt te hebben, hebben zij de overstap naar Zoetermeer en Alphen aan den Rijn gemaakt. 

 Ook in deze tijden van veel onzekerheid en onrust wil en kan het Leger des Heils in Zoetermeer en Alphen aan den Rijn hulp bieden in praktische zin. Al waren de vestigingen van het Kerkgenootschap gesloten, dat wilde niet zeggen dat ze er niet zijn. “Integendeel, juist in deze tijden voelden we ons geroepen om de daad bij het woord te voegen, en voor iedereen klaar te staan die hulp nodig heeft”, aldus kapitein Ton Mostert. “Hierbij volgen wij de opdracht van Jezus na “Heb uw naaste lief als uzelf”.
Mosterd vult aan: "We willen graag onze hulp aanbieden en in het bijzonder aan de kwetsbare groepen in onze samenleving. De ouderen onder ons die hun huis niet meer uit kunnen, gezinnen die het sociale netwerk rondom zich heen zien verdwijnen. Mensen die hun baan nog steeds dreigen te verliezen. Er is veel te doen achter de gesloten deuren."
Er wordt steeds meer een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van mensen, maar ook dat houdt een keer op. "Daarom is het zo belangrijk dat we laagdrempelig in Zoetermeer en Alphen aan den Rijn aanwezig zijn. Even een kopje koffie drinken, je verhaal kwijt kunnen. Kortom, gewoon even onder de mensen zijn zonder dat er iets van je verlangd wordt", vertelt Sandra.
De ontmoetingswinkel en koffietafel in het korpsgebouw in Zoetermeer aan de Prismalaan 11 is op woensdag en donderdag (en vanaf 14 september a.s. ook op de dinsdag) geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Hier is voor een heel klein prijsje goede tweedehandskleding en schoenen te vinden.
Voor de sociale contacten en hulpvragen van allerlei aard is een goed gesprek met een bakkie koffie of thee altijd mogelijk. “Niets is ons te gek en als we het niet weten dan zoeken we iemand die het wel weet”, zegt kapitein Sandra Mostert met een stralende lach.
Met inachtneming van de nu geldende RIVM maatregelen is iedereen van harte welkom. "Mochten mensen ons willen helpen in onze dienstverlening, dan kunnen zij zich bij ons aanmelden. Voor al onze activiteiten zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Laten we in deze tijden gezamenlijk naar elkaar omkijken, kortom; laten we gewoon doen wat we geloven!”

De zondagse samenkomsten zijn voorzichtig weer begonnen, en iedere zondag is er om 10.30 uur een kerkdienst in het korpsgebouw aan de Prismalaan 26. Deze heeft een open karakter, dus iedereen is gewoon van harte welkom. Wij zien graag naar u uit, op welke manier dan ook.