Maatje in Seghwaert gezocht

Zoetermeer - In Seghwaert woont een vriendelijke 75- jarige mevrouw die graag een maatje zou willen om op maandagmiddag of woensdagmiddag iets gezelligs mee te doen. Het lijkt haar leuk om verhalen over vroeger op te halen bij een kopje koffie of thee. En bij mooi weer gaat ze graag samen een ommetje maken in de buurt. En misschien hou je net als zij ook wel van zingen?
Hou jij er ook van om herinneringen op te halen en kan je goed luisteren? Dan maken we heel graag kennis met je.
Bent u belangstellend en kunt en wilt u helpen? Stuur een email naar vrijwilligerthuis@meezhn.nl of bel 06 - 39437494.


Buurten tijdens het ‘Buurt-uur’

Zoetermeer - Tijdens de lockdown hebben we elkaar gemist! Mensen hadden weinig contact met elkaar en zaten veel alleen thuis. Om elkaar weer te ontmoeten en het sociaal contact te bevorderen is er het Buurt-uur bij inZet Noordhove & Seghwaert op de Petuniatuin 7A. Elke weekdag kunnen ouderen tussen 12.30 en 13.30 uur terecht voor gezelschap en een goed gesprek. Vrijwilligers verwelkomen hen en brengen hen in contact met elkaar.


Het Buurt-uur is een gezellig koffiemoment voor sociaal contact na een periode van lockdown. Elke week van maandag t/m vrijdag bent u van harte welkom om van 12:30 tot 13:30 om even te komen buurten voor een kopje gezelligheid en een fijn gesprek.
Vanuit de wijk krijgen wij na de lockdown regelmatig de vraag voor een koffiemoment voor sociaal contact en ontmoeten. Daarom begint InZet vanaf maandag 19 juli met het ‘Buurt-uur’op de Petuniatuin 7a. Onze vrijwilligers verwelkomen u graag en brengen u in contact brengen met andere nieuwsgierige buurtbewoners.
In het Buurt-uur kan een kopje koffie gedronken worden maar is er ook ruimte voor een spelletje, kaarten, sjoelen of biljarten op de klok. De kosten voor koffie en thee zijn €1,10.


Schildercursus voor senioren

Zoetermeer - Vanaf 21 juli start er een 7-weekse schildercursus in het wijkcentrum inZet Oosterheem aan het Zanzibarplein 5. Op woensdag van 10:00-12:00 uur. U krijgt les van de ervaren en bekende Zoetermeerse kunstenares, Sylvia Essenberg.
Maak samen in een kleine groep de mooiste schilderijen waarbij Sylvia u begeleidt. De kosten bedragen € 66,50 (betalen met de Zoetermeerpas is mogelijk). U kunt ook op latere data instromen.
Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u zich wenden tot Christa Tas, tel. 088 0234 246 of c.tas@paletwelzijn.nl.