Waterhoentje tussen de waterlelies. Foto: PR
Waterhoentje tussen de waterlelies. Foto: PR ep booneman

Aan de wandel in Natuurtuin

Zoetermeer - Komende weekend bieden de Vrienden van de Natuurtuin voor het eerst sinds maanden weer de rondleiding op de vierde zondag van de maand aan. Zij hopen dat hiermee de al jaren bestaande traditie definitief hervat wordt. 

Uiteraard wordt er zorgvuldig rekening gehouden met de Coronavoorschriften van de overheid. De wandeling die ruim een uur duurt begint om 14.00 uur bij het informatiebord tegenover de plek waar ’t Westpunt stond. De rondleiding wordt geleid door deskundige gidsen van de Natuurtuin. 

De natuur heeft de afgelopen maanden niet stil gestaan. We hebben een heel uitbundig groeiseizoen achter de rug. Op verschillende plaatsen is vegetatie meer dan ‘manshoog'. Maar de vrijwilligers van Natuurtuin hebben hun uiterste best gedaan om de paden en doorkijkjes vrij te houden. In dit seizoen is de Natuurtuin als steeds een parel binnen het al zo gevarieerde Westerpark.

Deelname is gratis, kinderen zijn meer dan welkom. Honden zijn niet toegelaten. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin beperkt toegankelijk. 

Vooraanmelding via info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl is niet verplicht maar wel aangeraden.