De Bolsterberg kocht van de bijdrage van SGDZ een oogbestuurde computer. Foto: Robbert Roos
De Bolsterberg kocht van de bijdrage van SGDZ een oogbestuurde computer. Foto: Robbert Roos

Stichting zoekt goede doelen om financieel te kunnen steunen

ZOETERMEER - Stichting Goede Doelen Zoetermeer (SGDZ) is op zoek naar stichtingen en verenigingen die betrokken zijn bij schrijnende situaties en bij willen dragen aan de verbetering ervan. Betekend uw inzet veel voor anderen en kunt u met een financiële ondersteuning wellicht nog meer doen? Meld uw project of initiatief dan aan bij de stichting. 

SGDZ mag jaarlijks een bedrag aan een Zoetermeers goed doel schenken en is voor de periode van januari 2022 tot december 2024 op zoek naar nieuwe goede doelen. “Het streefbedrag betreft ongeveer €6.000,-- per jaar voor drie opvolgende jaren”, vertelt de voorzitter van SGDZ Ron Verhaak. “Dit bedrag wordt bijeengebracht door ondernemers die zijn aangesloten bij de Business Breakfast Club Zoetermeer. Het exacte bedrag is afhankelijk van het toekomstige ledenaantal.” De BBC Zoetermeer is een zakelijk netwerk dat voor alle ondernemers/ leden toegankelijk is. Doelstelling is een substantiële financiële bijdrage te leveren aan een goed doel.

Criteria 
Natuurlijk wil de SGDZ zeker weten dat het geld op de juiste plaats terecht komt. Daarom is een aantal criteria opgesteld waar het goede doel aan moet voldoen. "Het moet gaan om een goed doel in Zoetermeer zonder commerciële binding of uitgangspunten”, legt Verhaak uit. "Daarnaast moet er sprake zijn van prestatiegericht denken en het resultaat hiervan moet tastbaar of zichtbaar zijn. Als laatste mag de donatie niet gebruikt worden voor exploitatiekosten of continuïteit van de stichting of vereniging.” De donatie wordt uitgekeerd tegen overlegging van de factuur en kan indien gewenst gefaseerd geschieden. "Als tegenprestatie verzorgt de vereniging of stichting een keer per jaar het ontbijt voor de BBC en geeft u een korte presentatie over uw project of initiatief.”
Denkt u dat uw stichting of vereniging voldoet aan deze eisen en wilt u meedingen naar drie jaren donatie? Stuur dan uw aanmelding naar info@businessbreakfastclub.nl. "In de aanmelding willen wij lezen”, vertelt Verhaak. "Wie u bent en wat uw stichting of vereniging doet, uw motivatie en wat de bestemming van de donatie is, wat de overige inkomsten van uw stichting of vereniging zijn, en natuurlijk uw contactgegevens.” De aanmelding moet uiterlijk 1 september in bezit zijn van SGDZ.