Harrie Lamers is een echte netwerker en professioneel verbinder. Foto: Robbert Roos
Harrie Lamers is een echte netwerker en professioneel verbinder. Foto: Robbert Roos

Harrie Lamers schrijft ‘Verbinden doe je zo’

ZOETERMEER - Harrie Lamers is niet in een hokje te plaatsen. Zelf omschrijft hij zich als multipreneur; een ondernemer die goed is in meerdere dingen. Je zou hem ook kunnen typeren als echte netwerker en professioneel verbinder die iedereen kent, en altijd zijn bekkie wel bij zich heeft. Sinds kort kan Harrie nog een titel aan zijn oeuvre toevoegen namelijk die van schrijver.

Door Robbert Roos 

Recent verscheen zijn eerste boek ‘Verbinden doe je zo’. Een deel van de opbrengst gaat naar de Daniel den Hoed Fonds. “Ik ben altijd een beetje rebels geweest. Zo zal je mij niet horen zeggen dat ik een businesscoach ben, maar een adviseur. Ik ben gek op kritische vragen. Moet je echt altijd overal iets van vinden, en wil je werkelijk zakelijk advies geven aan alle soorten ondernemers?” Met deze woorden start Lamers het voorwoord van zijn boek wat hij geschreven heeft met compagnon Irene Campfens. Als een soort van voorbereiding op wat nog komen gaat. Het boek staat vol nuttige tips en handreikingen waar je als ondernemer echt iets aan hebt, en is doorspekt met een flinke dosis humor en zelfspot. Ook de ‘helaasjes’, fucked-ups en relatie verwoestende opmerkingen (RVO) komen uitgebreid aan bod. Wie wil leren zakendoen vanuit de relatie heeft het juiste boek te pakken. Aan de hand van persoonlijke succes- en faalverhalen neemt professioneel verbinder Harrie Lamers je mee in de wereld van het netwerken en verbinden.

Netwerk
Lamers is geen onbekende in Zoetermeer. Werkzaam voor verschillende bedrijven bouwde hij binnen de kortste keren een indrukwekkend netwerk op wat zicht vertakt over alle lagen van de samenleving. Lamers startte zijn carrière bij het Zoetermeerse restaurant van een familielid; Dillinger & Domino. Na zijn studie accountancy/financiële markt kwam bij door een tip van zijn schoonmoeder terecht bij accountantskantoor Worrell & Partners, het huidige Worrell & Jetten. “Ik was altijd al goed met cijfers. Binnen het bedrijf heb ik veel mogen leren en ben ik door de jaren heen opgeklommen tot zelfstandig adviseur. Ook vertegenwoordigde ik het kantoor naar buiten toe als commercieel manager. Daar merkte ik dat het werk ‘buiten’ me meer aansprak dan achter een bureau jaarrekeningen controleren.” Lamers bouwde zijn talenten verder uit en besloot uiteindelijk om voor zichzelf te beginnen.
Als zelfstandig ondernemer en spreker verzorgt Lamers netwerktrainingen voor bedrijven, is hij mede-eigenaar van een projectinrichter / kantoor gericht op met name de vloeren Circonstruct B.V. en wordt hij ingehuurd als spreker. Daarnaast is Lamers een nieuwe parttime uitdaging aangegaan bij Vanberkel Professionals, een Zoetermeers detacheringbureau in financiële professionals. Toen mijn werkzaamheden door de maatregelen rondom corona ineens wegvielen, had ik veel vrije tijd. Ik kan het niet laten om andere mensen te verbinden dus besloot ik het boek te schrijven.”

Ondernemers 
Niet alleen Lamers komt in het boek aan het woord. Er zijn ook openhartige verhalen van andere ondernemers zoals acteur Loek Peters die de rol van Barry speelt in de populaire serie ‘Penoza'. Het boek ‘Verbinden doe je zo' is een aanrader voor studenten en startende ondernemers. Bedrijven die struggelen met ondernemen, netwerken en LinkedIn.
Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de Daniël den Hoed Fonds voor onderzoek naar kanker. En dat is niet zonder reden. "Mijn moeder is uitbehandeld”, licht Lamers toe. "Ik ben erg dankbaar dat zij een stuk voor in het boek heeft geschreven.” Om er direct lachend aan toe te voegen: "Al vertelt ze ook dingen die ze er wat mij betreft uit had mogen laten. Maar het is zoals het is; haar eigen verhaal. We kunnen niets meer doen om de ziekte te keren, maar we ik kan door een deel van de opbrengst van het boek te doneren wel bijdragen aan verder onderzoek.” Het boek is verkrijgbaar via: https://harrielamers.nl/product/verbinden-doe-je-zo.