De onthulling van het kunstwerk. Foto: Gerard van Warmerdam
De onthulling van het kunstwerk. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Coronakunstwerk is onthuld

ZOETERMEER – Jack en Noortje van basisschool Het Noorderlicht en Melissa en Levi van basisschool De Oostwijzer hebben vorige week het coronakunstwerk onthuld. Dat deden ze samen met burgemeester Bezuijen op het stadhuis.

Hoe beleven kinderen in onze stad de coronatijd? Vorig jaar vroeg de gemeente via de basisscholen in de stad aan kinderen wat zij vonden van de coronatijd. Honderden tekeningen, knutselwerken, geschreven verhalen en gedichten werden na deze oproep op het stadhuis bezorgd. Alle inzendingen zijn samengebracht in één groot kunstwerk: ‘Kinderen in tijden van corona'.
Na de oproep werden er honderden tekeningen, knutselwerken, handgeschreven brieven en verhalen bezorgd op het Stadhuis. Stuk voor stuk persoonlijke belevenissen van kinderen over hun gevoel in de coronatijd. De gemeente bracht alle inzendingen samen in één groot kunstwerk. De inzendingen vormen een mozaïek met de afbeelding van de Mandelabrug; een icoon in de stad en beeltenis van de verbinding met elkaar in Zoetermeer.
Het kunstwerk ‘Kinderen in tijden van corona' is te zien in de entreehal van het Stadshuis aan de Engelandlaan 502.
Burgemeester Bezuijen: "Het kunstwerk is een blijvende herinnering aan de coronatijd gezien door de ogen van onze jongste Zoetermeerders. Een prachtig en waardevol initiatief."