Eerste reizende koffers Sam

ZOETERMEER - Deze zomer reizen 28 koffers met de naam Sam door de straten van Oosterheem. In koffer Sam zit een Burenboekje met uitdagende vragen en inspirerende opdrachten om de wijk te ontdekken én om wijkbewoners elkaar beter te laten leren kennen.
Koffer Sam wordt na maximaal drie dagen doorgegeven aan een andere wijkbewoner en bezoekt op deze manier een serie adressen tussen 17 juli en 27 augustus.
Op zaterdag 17 juli op het plein voor Oosterheemplein 320 (Oosterkerk) overhandigt wethouder Ingeborg ter Laak de eerste koffers aan bewoners van de wijk Oosterheem en geeft daarmee het startsein van deze culturele zomeractiviteit die wijkbewoners verbindt en die een vervolg krijgt op Burendag, 25 september.
‘Sam was hier’ is een initiatief van samenwerkingsplatform Wijck en wordt in Oosterheem uitgevoerd door de projectgroep sociale cohesie De Spraakmakers.
Samenkomen tijdens activiteiten in de wijk blijft een uitdaging deze zomer. Daarom komt de culturele activiteit naar de wijkbewoners toe, met koffer Sam die door de wijk reist en blijft logeren. ‘Sam was hier’ is ontwikkeld met theatermaker Annabelle van de Laar en schrijver Liesbeth Mende.


Museumbezoek ouderenproject 

ZOETERMEER - Vanaf maandag van 19 juli tot en met 23 augustus start het zomerprogramma van het ouderenproject het Vonkje in InZet Centrum.
Een onderdeel van het programma is een gratis bezoek aan Museum de Voorde op woensdag 4 augustus en woensdag 11 augustus.60 jaar of ouder en benieuwd naar het hele zomerprogramma? Neemt dan voor meer informatie en aanmelding contact op met Sunita Ganga, sunita@stichtingpiëzo.nl of 079-8885550.
Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Inloopspreekuur mantelzorgers 

ZOETERMEER - Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis.
Mantelzorgers zorgen voor een ander omdat ze een persoonlijke band met diegene hebben, dus niet beroepsmatig.
Vragen over mantelzorg en willen weten wat inZet kan betekenen? Of hulp aanvragen van de mantelzorgwaardering? Dan kan men terecht op het inloopspreekuur Mantelzorgondersteuning bij inZet op vrijdagochtend.
De coördinator mantelzorgondersteuning gaat het gesprek aan. Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur bij het inZet op het Zanzibarplein 5 in de wijk Oosterheem.