Perry van den Berg (links) en Marcel Verbeek bij de nieuwe velden. Foto: Nico Mos
Perry van den Berg (links) en Marcel Verbeek bij de nieuwe velden. Foto: Nico Mos

ZOVOC zet met beachvolleybal een nieuwe stap

ZOETERMEER - ZOVOC zet een nieuwe stap in haar bestaan als volleybalvereniging door de opening van ZOVOC beach. Afgelopen zaterdag is ZOVOC beach officieel geopend. Vele bekenden en (oud) leden woonden de opening bij. 

Door Nico Mos

Voor het officiële gedeelte verving Michel Everaert, oud-beachvolleyballer en manager beachvolleybal, wethouder Ingeborg ter Laak, die door de verscherpte coronamaatregelen pas op de plaats maakte.
Voorzitter Marcel Verbeek knipte hij samen met Michel Everaert het lint door.
Voor het officiële deel wilden hij en Perry van den Berg, voorzitter Operatie, wel even dieper op de zaak ingaan. “Nevobo ondersteunt ons en wij steunen het volleybal in de breedste zin. Dat kwam voort uit een brainsessie met het bestuur over de vraag, waar willen we naartoe en waar willen we over een paar jaar staan. Een onderdeel zou beachvolleybal moeten zijn. Door de coronauitbraak kun je buiten altijd wel beachvolleybal spelen. Dat heeft het denken wel in een versnelling gezet. Net na de zomer vorig jaar is die gedachte wat concreter geworden. We hebben wat verenigingen in de buurt benaderd en ook bezocht, die al een beachvolleybal veld hebben en die hebben ons wat input gegeven. Vanaf het begin, waren Ed Bontrop, die beachtrainingen gaat verzorgen en Victor Anfiloff, ons technisch bestuurslid, er nauw bij betrokken. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in dit (de voorzitter wijst naar de splinter nieuwe ZOVOC beachvelden, red.). Uiteraard hebben we met de gemeente gesproken hoe we dat het beste kunnen aanpakken. In december zijn we met de gemeente de gesprekken begonnen en in maart konden we die afronden.”
"Het is natuurlijk een project dat tienduizenden euro's kost. Er is wel wat geld van de vereniging, maar met hulp van de leden zijn er acties geweest. Een sponsorloop door jeugdleden, waar een mooi bedrag uit voortkwam. Het laat dus zien, dat, als zij zich ergens voor inzetten, dat dit bijdraagt om iets te realiseren. Verdere inkomsten via contributies, die vorig jaar eigenlijk door de corona zou worden teruggegeven, mochten we ook hiervoor aanwenden”, neemt Perry het gesprek over. Dat heeft wel bijgedragen aan het doorpakken op deze toplocatie. Ook sponsoren hebben hun steentje bijgedragen zoals: Intratuin met spullen en de pallets komen van de Pallethandel Zoetermeer. Ook krijgen we later nog een container van het bedrijf UTI uit Rotterdam. Beachvolleybal zal zeker een belangrijk onderdeel van onze vereniging worden”, aldus Verbeek.