Harrie Djojowikromo is te gast aan de Stamtafel. Foto: PR
Harrie Djojowikromo is te gast aan de Stamtafel. Foto: PR

De Stamtafel: ‘Ontdek de Javaanse Tembang’

ZOETERMEER - Voor iedereen die Indonesië en haar rijke cultuur een warm hart toe draagt is de Stamtafel van 25 juli van 14.30 tot 15.30 uur een must. Niemand minder dan Harrie Djojowikromo vertelt over de Tembang en zal meerdere Tembang gaan voordragen.

Tembang, literair erfgoed van Java-Indonesië, betekent ‘Lied' in het Javaans. In de uitvoering worden de gedichten melodisch voorgelezen en voorgedragen, dat wil zeggen half zingend en half pratend. Hierdoor komen de dichterlijke kwaliteiten volledig tot hun recht. Harrie Djojowikromo zal de gedichten in het poëtisch Nederlands én in het Javaans voordragen, zodat de inhoud van de gedichten voor iedereen goed te volgen is. Tijdens de presentatie zal Harrie vertellen waar zijn inspiraties vandaan komen om deze gedichten te schrijven.
Als men gewend is naar westerse gedichten te luisteren, kunnen Tembang voordrachten een verrijking en inspiratie zijn, stelt Harrie. Iedereen is welkom bij deze bijzondere Stamtafel.

Opgeven
Gratis opgeven voor deze Stamtafel, die zowel online als ook fysiek in het Forum wordt uitgevoerd, kan via www.bibliotheek-zoetermeer.nl of telefonisch tussen 11.00 uur en 17.00 uur op nummer 079-3438200 (bibliotheek).