De bibliotheek probeert de jeugd in de vakantie aan het lezen te houden. Foto: PR
De bibliotheek probeert de jeugd in de vakantie aan het lezen te houden. Foto: PR

Van alles te doen voor kinderen in de bibliotheek

ZOETERMEER - In de zomervakantie kunnen kinderen met hun ouders leuke activiteiten doen. Bibliotheek Forum Zoetermeer biedt diverse activiteiten aan voor verschillende leeftijden. De activiteiten kunnen thuis, buiten of in de bibliotheek gedaan worden. Voor alle activiteiten geldt: meld je aan via onze website. Voor de Prentenboekenjacht is aanmelding niet nodig. 

Prentenboekenjacht: Doe mee en win een gratis vingerpoppetje. Op de website staat de Prentenboekenjachtkaart. Download deze of haal hem op in de Bibliotheek. https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/dam/home/prentenboekenjacht-bingokaart-zoetermeer-2021-def.pdf. Wie een boek heeft gevonden kan deze afstrepen. De volle Prentenboekenjachtkaart laten deelnemers zien aan de Bibliotheek medewerker in het Forum, Rokkeveen of Oosterheem en ze krijgen een gratis vingerpoppetje.
Vakantielezen: Hiermee wordt lezen extra leuk. Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers uit groep 3 en 4. Ze kunnen stickers en prijzen winnen door het doen van leuke leesspelletjes. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Meer informatie vind je op onze website https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/er-op-uit-in-de-zomervakantie/Vakantie_lezen.html.
Creepy Pasta Familieactiviteit: Wie van spannende verhalen houdt en pasta op traditionele Italiaanse wijze wil leren maken, kan zich inschrijven voor een kookworkshop. Ook voor volwassenen. Pasta maken met een pastamachine leren over verschillende ingrediënten en luisteren naar korte enge verhalen. Vanaf 4 jaar. Op zaterdag 31 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten bedragen € 5,00 per aanmelding. Aanmelden van tevoren (door middel van een e-ticket te kopen) is nodig. https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/jeugd-6-12-jaar/Creepy_pasta_workshop.html.
Peutervoorlezen: Iedere woensdagochtend om 10.30 uur wordt er voorgelezen voor aan peuters. De voorlezers lezen bekende en minder bekende prentenboeken voor over allerlei onderwerpen. Tijdens elk voorlees halfuur worden er twee prentenboeken voorgelezen, zingen we samen liedjes, afgewisseld met bewegingsversjes. Het Peutervoorlezen wordt online en fysiek aangeboden. Bekijk de website voor meer informatie https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/jeugd-0-6-jaar/peutervoorlezen/peutervoorlezen.html..
Kijk voor alle activiteiten op de website van de bibliotheek van Zoetermeer.