Voor senioren die thuisblijven is er in de bibliotheek van alles te doen. Foto: PR
Voor senioren die thuisblijven is er in de bibliotheek van alles te doen. Foto: PR

Een zomer vol activiteiten voor senioren in de bieb

ZOETERMEER - Niet iedereen gaat deze zomer op vakantie. Soms kan het voor de thuisblijvers best stil zijn. Daarom organiseert de Community tegen Eenzaamheid een programma vol zomeractiviteiten. Zo ervaar je ook in Zoetermeer een vakantiegevoel. De Bibliotheek in het Forum is onderdeel van deze community, en brengt met ‘Zomers genieten’ iedere week in de zomervakantie leuke activiteiten onder de aandacht.

Tijdens de zomer tegen eenzaamheid organiseert Bibliotheek Forum Zoetermeer de volgende activiteiten.
Snuffelen tussen de boeken: maandagmiddag 19 juli, 2 en 16 augustus van 14.30 tot 16.00 uur in het Forum. Samen met een ervaren medewerker van de Bibliotheek snuffelt u tussen de boeken en krijgt u praktische leestips. Leer nieuwe boeken kennen binnen uw favoriete genre. Samen met de andere deelnemers kan men onder het genot van een kopje koffie of thee napraten over de boeken.
Fotoalbum babbels: Maandagmiddag 26 juli, 9 en 23 augustus van 14.30 tot 16.00 uur in het Forum. Mooie fotoalbums in de kast liggen met geweldige verhalen over die mooie bijzondere vakanties of andere belevenissen? Neem ze mee naar Fotoalbum babbels en deel deze herinneringen met de andere deelnemers. De Bibliotheek zorgt dat er ook interessante reisgidsen en culturele boeken zijn.
Voorlees Plezier: Woensdagmiddag 28 juli, 11 en 25 augustus van 14.30 tot 16.00 uur in het Forum. Genieten van een mooi verhaal uit verschillende culturen, met koffie, thee en iets lekkers.
Actief aan de slag: Donderdagochtend 22 en 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in het Forum. Breien of haken, gezellig kletsen en elkaar leren kennen of een leuk kaart- of bordspel doen. Alles is mogelijk. Kom langs om met andere deelnemers een spelletje mee te spelen. 

Gratis
Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Voel u welkom en kom langs in de Bibliotheek Forum Zoetermeer. Aanmelden is niet nodig. Koffie, Thee met wat lekkers staat voor de deelnemers klaar. Voor meer informatie over alle activiteiten van de Community tegen eenzaamheid kijken belangstellenden op de website of haal de flyer in de Bibliotheek in het Forum.
Dee Zoetermeerse community is voor de strijd tegen eenzaamheid opgericht. Deze bestaat uit bedrijven, de gemeente, vrijwilligers en allerlei organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport, cultuur en levensbeschouwing. Onderdeel van Eén tegen eenzaamheid.