Natuurmonument gaat weer op stap

REGIO - De gidsen van Natuurmonumenten nemen sinds 1 juli voor het eerst in zeven maanden weer bezoekers mee door de prachtige natuurgebieden aan de noordrand van Rotterdam en Midden-Delfland. Boswachter Natascha Hokke is blij dat de populaire tochten weer kunnen starten. "Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op de natuurgebieden en doen de excursies met veel plezier.”
Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, zo is er voor ieder wat wils. Ontdek de normaal gesloten gebieden zoals Ackerdijkse Plassen en de eendenkooi Aalkeetbuitenpolder tijdens een wandeling. Ga mee tijdens een vaartocht fotografie op de Vlietlanden. Of wandel vanaf Belevenisboerderij Schieveen zo de Zuidpolder in om vogels te kijken.

Nieuwe excursies
De boswachters hebben tijdens de lockdown niet stil gezeten. Zo is er een nieuwe excursie door het nieuwe natuurgebied de Schiebroekse Polder, tussen Rodenrijs en Rotterdam Schiebroek. De boswachters werken hier samen met de Herenboeren Vlinderstrik. Het produceren van groenten, fruit en vlees gaat samen met zeer veel ruimte voor natuur. De Herenboeren leiden de deelnemers aan de excursie rond over de boerderij en door de weilanden en akkers in de polder.