Onthulling coronakunstwerk

ZOETERMEER – Hoe beleven kinderen in Zoetermeer de coronatijd? Vorig jaar vroeg de gemeente via de basisscholen in de stad aan kinderen wat zij vonden van de coronatijd. 

Honderden tekeningen, knutselwerken, geschreven verhalen en gedichten werden na deze oproep op het Stadhuis bezorgd. Alle inzendingen zijn nu samengebracht in één groot kunstwerk: ‘Kinderen in tijden van corona'. Burgemeester Michel Bezuijen onthulde gisteren samen met vier kinderen het kunstwerk in het Stadshuis van Zoetermeer.
Na de oproep werden er honderden tekeningen, knutselwerken, handgeschreven brieven en verhalen bezorgd op het Stadhuis. Stuk voor stuk persoonlijke belevenissen van kinderen over hun gevoel in de coronatijd. De gemeente bracht alle inzendingen samen in één groot kunstwerk. De inzendingen vormen een mozaïek met de afbeelding van de Mandelabrug; een icoon in de stad en beeltenis van de verbinding met elkaar in Zoetermeer.
Jack en Noortje van basisschool Het Noorderlicht en Melissa en Levi van basisschool De Oostwijzer stuurden ook een inzending in en mochten met burgemeester Bezuijen het kunstwerk onthullen.