Steekpartij in de buurt van Voorweg

ZOETERMEER - Een 18-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt bij een steekpartij in de buurt van de Voorweg in Zoetermeer. Twee 17-jarige jongens werden niet veel later in de omgeving aangehouden.
De politie kreeg dinsdagmorgen rond 01.50 uur een melding van een steekpartij. Het slachtoffer werd in de buurt van de Voorweg gevonden met meerdere steekwonden en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De 18-jarige Zoetermeerder zou door twee mannen zijn beroofd en neergestoken. Agenten gingen in de omgeving van de Voorweg op onderzoek uit en troffen op de kruising van het Zalkerbos met het Spulderbos twee 17-jarige plaatsgenoten van het slachtoffer aan. Zij zijn aangehouden en de recherche onderzoekt of het tweetal iets met de steekpartij te maken heeft.


Werkzaamheden op stoep ziekenhuis

ZOETERMEER - Patiënten en bezoekers van het LangeLand Ziekenhuis moeten rekening met enig ongemak houden. Aan de voorzijde van het ziekenhuis worden vanaf donderdag 8 juli het trottoir en fietspad opnieuw bestraat. Deze werkzaamheden zullen ongeveer een week in beslag nemen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is ervoor gezorgd dat bezoekers het ziekenhuis op een veilige manier kunnen bereiken.


Diploma-uitreiking op Groenacademie

ZOETERMEER - Gisteren heeft op de Groenacademie de diploma-uitreikng plaatsgevonden. Dit is een nieuwe MBO opleiding in BBL-vorm (vier dagen werken en een dag naar school). Voor de oprichting van de opleiding sloegen ondernemers uit de groensector, Lentiz MBO Oostland en werkbedrijf De Binnenbaan (voorheen DSW) de handen ineen. Met deze opleiding gaan zij samen het tekort aan gediplomeerde vakkrachten tegen. Voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt de opleiding uitzicht op een baan in de groensector. Gisteren ontvingen 15 leerlingen uit de eerste lichting hun diploma.


Plastische chirurgie

ZOETERMEER - Op woensdagavond 14 juli organiseert het LangeLand Ziekenhuis tussen 17.00 en 19.00 uur weer een ‘speeddate avond' aan de Europaweg 151. De plastisch chirurg en huidtherapeut zijn aanwezig. Tijdens de 10 minuten durende speeddate kunnen specialisten geen ingreep verrichten. Wel beantwoorden zij vragen over plastische chirurgie en huidtherapie. De speeddate is niet bedoeld voor het controleren van verdachte plekjes. Aanmelden via www.langelandhuidkliniek.nl.