De inkoper Chakib Bassaou voor het kantoor van Goudinkoop Florin aan de Dorpsstaat 84. Foto Kees van Rongen
De inkoper Chakib Bassaou voor het kantoor van Goudinkoop Florin aan de Dorpsstaat 84. Foto Kees van Rongen

Goudinkoop Florin Zoetermeer bestaat 10 jaar

ZOETERMEER - Goudinkoop Florin aan de Dorpsstraat 84 in Zoetermeer is een van de zes filialen van Goudinkoop Florin in Nederland. Het hoofdkantoor is in Zevenaar gevestigd. Binnenkort bestaat het Zoetermeerse filiaal tien jaar.

Door Kees van Rongen

In het Zoetermeerse kantoor bepaalt de heer Chakib Bassou al tien jaar de waarde van het goud, zilver, sieraden en horloges. “Wij van Goudinkoop Florin nemen oud goud aan, breukgoud, defect goud, antieke sieraden, goudbaren, gouden munten maar ook tandgoud. Denk daarbij aan gouden kronen, gouden bruggen, gouden vullingen en witgoud met of zonder tanden. Het maakt niet uit of het goud oud is of ongereinigd. Een gouden kroon levert minimaal € 35 op en een gouden tientje € 271. Ook luxe horloges zoals Rolex, Breitling, Patek en dergelijke nemen wij aan. Wij garanderen een serieuze waardebepaling.” 

Karaats
In Nederland zijn de meest gangbare karaten voor goud 14 en 18 karaats. Bij 14 karaats betekent het dat het 58,5 procent puur goud bevat. Voor 18 karaat is het percentage puur goud 75 procent. In het buitenland worden ook andere karaten gebruikt. Marokkaans, Turks en Indonesisch goud kunnen wel 20 of zelfs 22 karaats zijn.
Het pure goud kan oplopen tot wel 90 procent. Overigens bestaat ook buitenlands goud dat maar 8 of 10 karaats is, waardoor het goud slechts een laag percentage puur goud bevat. Voor zilver geldt een vergelijkbare waardebepaling, maar dan wordt niet gesproken van karaat, maar van het gehalte van zilver. Zilver bestek bevat soms slechts 10 procent zilver. De meeste zilveren sieraden hebben een veel hoger gehalte. Soms kan dat oplopen tot 92,5 procent. Ook hier geldt, dat Goudinkoop Florin alle soorten zilver inkoopt. Zowel antieke sieraden, zilveren munten, zilverbestek, herdenkingspenningen en oude guldens.
De waardebepaling is vrijblijvend en kosteloos. Dat geldt eveneens voor diamanten en briljanten sieraden. Hierbij is het van belang, dat u het certificaat meebrengt, dat u bij de aankoop heeft gekregen. Ook voor horloges kan een certificaat van invloed zijn op de waardebepaling. "Hieruit kunnen we onder meer de leeftijd van het horloge en het kaliber uurwerk herleiden. Is het certificaat niet voorhanden, dan moeten wij onderzoeken of het horloge echt is of mogelijk als gestolen gemeld staat. Dat onderzoek kan tot vijf werkdagen duren.”
Bij Goudinkoop Florin is een identiteitsbewijs verplicht.