Kinderen ontdekten dat modder vooral leuk was. Foto: PR
Kinderen ontdekten dat modder vooral leuk was. Foto: PR

Modderdag: de dag waarop iedereen vies worden mag!

ZOETERMEER - Dat modder helemaal niet vies is, maar hartstikke leuk, ontdekten de kinderen van Kern Kinderopvang in Zoetermeer tijdens Modderdag op 29 juni. Met allerlei activiteiten leerden de kinderen hoe lekker het is om in de natuur te spelen. Met een modderschilderij tot gevolg.

Jaarlijks is 29 juni Modderdag. Tijdens Modderdag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. En daarbij mag je vies worden! Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven. Kern Kinderopvang doet ieder jaar mee. “Wij willen kinderen iedere dag mooie belevenissen aanbieden en weten dat buitenspelen goed is voor kinderen”, zegt Yvonne, locatiemanager bij Kern. “Op Modderdag boden we dus mooie belevenissen met water en zand aan.
Taarten, autowasstraten, modderdorpen, kunst, alles kwam voorbij. Als het maar vies en modderig was.”

Internationale dag
Modderdag is een internationale dag waarop kinderen over de hele wereld (onder andere in Australië, Tanzania, Schotland, Engeland, maar zeker ook in Nederland) volop aan de slag gaan met zand en water. Twee belangrijke elementen die een grote rol spelen in de ontwikkeling van een kind. "Niets is fijner dan lekker vies worden en er ook nog van leren!"