René van Kooten, burgemeester Michel Bezuijen en Jan de Ruiter van de Vastgoed BIZ.Foto: Robbert Roos
René van Kooten, burgemeester Michel Bezuijen en Jan de Ruiter van de Vastgoed BIZ.Foto: Robbert Roos

Het nieuwe Dorpsstraat Magazine is uit

ZOETERMEER - De Dorpsstraat is met een flinke opmars bezig. Er is weinig leegstand en verschillende nieuwe winkels hebben hun deuren geopend. Dat laten de (vastgoed)ondernemers uit de Dorpsstraat graag zien. Het nieuwe ‘Dorpsstraat Magazine’ toont de historische winkelstraat in al haar facetten. Op zaterdag 3 juli werd het eerste exemplaar officieel overhandigd aan burgemeester Michel Bezuijen door musicalster en Dorpsstraatliefhebber René van Kooten. 

Door Robbert Roos

Het nieuwe Dorpsstraat Magazine staat vol sfeervolle verhalen en foto’s. Over bakkers en ons dagelijks brood, de vinyl top tien van wethouder Jan Iedema en nieuwe ondernemers die hun deuren onlangs geopend hebben. Mooie aanbiedingen afgewisseld met achtergrond verhalen van René van Kooten en Yara van Kerkhof. Ook gaat men in op de historie en de Vastgoed BIZ en komt de diversiteit van de horecagelegenheden uitgebreid aan bod.
 “Ik ben hier begonnen in coronatijd”, vertelt Bezuijen. “Dat was voor ondernemers een moeilijke tijd. Als ik de straat bezocht was hij leeg en kil. Nu de versoepelingen het toelaten zie je de straat weer helemaal opbloeien. Ik ben als burgemeester enorm trots op de veerkracht van de mensen die dit mogelijk maken.” Als voorbeeld noemde de burgemeester de brand bij Maison Kelder. “Toen ik de dag erna de eigenaar sprak werd er al volop gewerkt aan de heropening dankzij de samenwerking met andere ondernemers. Hoe mooi is dat.”

Theaterervaring
Voor René van Kooten, die op de cover van het magazine staat, heeft het ‘Oude Dorp' een groot deel van zijn leven bepaald. Zo deed hij theaterervaring op in De Graanschuur, kocht hij zijn eerste singletjes bij The Music Hall en repeteerde hij met zijn bandjes in de oude Nicolaasschool. Eigenlijk had Van Kooten zelf ook best ondernemer willen worden. "Ik droomde ervan om De Graanschuur te kopen.” Door praktische bezwaren bleek dat niet mogelijk.
"Het nieuwe magazine ziet er goed uit”, vertelt Bezuijen als hij het eerste exemplaar in ontvangst genomen heeft uit handen van René van Kooten. "Ik zie een paar lekkere broden staan dus ik denk dat ik straks nog even boodschappen ga doen”, geeft de burgervader eerlijk toe. "Het magazine is een prima promotiemiddel voor de Dorpsstraat.” Al voegt hij er direct aan toe; "Maar deze straat verkoopt zichzelf.” Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de bibliotheek, het Stadhuis en de ondernemers in de Dorpsstraat.