Vertraging bij verbindingsweg

ZOETERMEER - Het weren van vrachtverkeer van Nutricia uit de wijk Dorp is jarenlang onderwerp van onderzoek geweest. Dit heeft geleid tot een definitieve oplossing om een aparte route aan te leggen voor dit vrachtverkeer. 

Voor de nieuwe route wordt een weg aangelegd en een brug gebouwd over de Rokkeveenseweg. De weg is volgens planning klaar in juli, maar de bouw van de brug is met twee maanden vertraagd.
Wethouder Marc Rosier: ''De oplevering van de brug staat nu gepland voor 1 oktober of eerder als mogelijk. Nutricia verwacht kort na de oplevering de weg in gebruik te kunnen nemen. De vrachtwagens van Nutricia rijden dan eindelijk niet meer door het oude dorp.''
De vertraging heeft meerdere oorzaken. Zo duurde de aanbestedingsprocedure voor de brug langer dan verwacht. Inmiddels is de procedure afgerond. De aanbesteding en de aanleg van de weg verloopt wel volgens planning. De nieuwe weg is in juli klaar voor gebruik.
De vertraging zal leiden tot een financieel nadeel waardoor het project niet binnen het vastgestelde budget zal blijven. Het college informeert de raad nog hierover.