MO-14-1 van DSO behaalde op het NK een tweede plek.
MO-14-1 van DSO behaalde op het NK een tweede plek. Foto: PR

Meidenteams van DSO presteren goed op NK

ZOETERMEER - Op zondag 27 juni speelden de MO14-1 en MO17-1 van voetbalclub DSO mee op het NK. Een spannende dag voor beide teams. De MO14-1 speelde mee in de MO15 categorie. 

Het toernooi start voor beide teams met een poulefase, waarin drie wedstrijden worden gespeeld. Hierna worden er twee finalewedstrijden gespeeld.
Het beste presteerde het jongste team. De MO14-1 heeft in de poulefase twee wedstrijden gewonnen en een gelijkspel behaald. Hierdoor zijn zij eerste geworden in de poule en hebben ze zich geplaatst voor de finales om een plek bij de beste vier van Nederland.
De halve finale werd door de Zoetermeersen gewonnen, waardoor ze in de finale stonden. Maar de tegenstander in de eindstrijd was nét een maatje te groot, maar dat doet niets af aan de prestatie van dit team dat dus tweede van Nederland is geworden.
De MO17-1 speelde tegen teams van twee klassen hoger en was gedreven om alles te geven. In de poulefase speelde zij de eerste twee wedstrijden gelijk, 1-1. Vooral de laatste wedstrijd was zenuwslopend. Bij winst kond zij eerste worden in de poule. In de laatste minuut scoorde de MO17-1 de winnende treffer! Uiteindelijk leidde dit alles tot een achtste plek op het NK.