Veel deelnemers lopen mee voor KiKa

REGIO - In actie komen voor KiKa kan altijd en overal! Dat bewezen 1.154 deelnemers vorige tijdens Run for KiKa Summer Fun. Jong en oud liep vanuit huis op zijnn eigen manier in tien dagen in totaal 25 kilometer voor de 25% van de kinderen met kanker die op dit moment niet is te genezen.

 
"Fantastisch om te zien dat er juist in deze tijd weer mooie initiatieven zijn ontstaan waarmee ruim €165.873,- is opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker", zegt Rick de Haan namens organisatie Run for KiKa.
Tijdens Run for KiKa Summer Fun konden deelnemers zelf bepalen wanneer en op welke manier ze tussen 20 en 30 juni in totaal 25 km liepen. Een aantal deelnemers liep bijvoorbeeld samen met hun gezin iedere dag 2.5 km terwijl andere deelnemers in één keer de volledige 25 km voltooiden. Met als resultaat dat er in totaal 28.850 kilometer is gelopen om kinderen met kanker een toekomst te geven.

Initiatieven
Ook tijdens deze editie van Run for KiKa zijn er weer prachtige initiatieven ontstaan. Zo deed een team met collega's van de Rabobank mee en haalde met zijn allen ruim €2.500,- op. Liep deelnemer Jelle Jansen (9) voor zijn vriend Tyro (13), die voor de tweede keer in zijn leven tegen leukemie vecht, in totaal 25 km en haalde daarmee ruim €3.300,- op. En kwam Jill Voskuil in beweging ter nagedachtenis aan haar overleden vriendin Sanne en haalde daarmee ruim €2.795,- op voor KiKa.
"Dit bewijst dat Nederland zich ook in deze tijd blijft inzetten voor KiKa. Bittere noodzaak, want het genezingspercentage van kinderkanker móét omhoog van ruim 75% naar 95%:", sluit de Haan deze actief af.