Bedrijfsleven en onderwijs werken samen in projecten.
Bedrijfsleven en onderwijs werken samen in projecten. Foto: PR

Ondernemers kunnen data voor zich laten werken

ZOETERMEER - Vanaf september start er in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een data-innovatielab. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor ondernemers die inzicht willen in hun data en dit, kosteloos, om willen zetten naar kansen.

Ondernemers die data verzamelen maar er weinig mee doen, kunnen terecht bij de MKB Digiwerkplaats in de Dutch Innovation Factory. IT-studenten geven graag advies over manieren waarop ondernemers waarde kunnen creëren met hun data. Analyse van bijvoorbeeld verkoopcijfers, pintransacties en klantgegevens biedt inzichten voor het realiseren van meer omzet of het slimmer inkopen. Wethouder Iedema  prijst deze opzet: "Ondernemers worden geholpen bij het verzamelen en gebruiken van hun gegevens, terwijl er tegelijkertijd een brug wordt geslagen tussen praktijk en onderwijs.”

Uitnodiging
Momenteel worden ondernemers uitgenodigd deel te nemen aan dit project; op basis van hun vraag gaan data-analisten aan de slag. Wie meer wil digitaliseren, maar niet goed weet hoe? Meer informatie over het project of  aanmelden kan via http://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/laat-data-voor-je-werken-september-2021/.