Tijdelijke bestuurswissel bij hoogheemraadschap

REGIO - Ineke van Steensel is vanwege gezondheidsredenen tijdelijk af als hoogheemraad van Rijnland. Op deze manier krijgt zij voldoende tijd om goed te herstellen. Ineke blijft als VVD-lid actief binnen de Verenigde Vergadering (VV) van het hoogheemraadschap.

Van Steensel treedt af voor een periode van zestien weken met ingang. Op woensdag 30 juni is fractievoorzitter Bas Knapp door de VV benoemd als hoogheemraad om de werkzaamheden over te nemen. Jaap van Oeveren neemt de functie van fractievoorzitter van de VVD van Knapp over.
Sinds 2019 is hij lid van de gemeenteraad in de gemeente Noordwijk. In 2020 is Knapp ook lid van de raad van toezicht geworden van de Leiden University GreenOffice en aansluitend in 2021 voorzitter van de raad van toezicht van de Nationale Jongeren Milieuraad.Bas Knapp heeft in 2019 de cursus ‘Actief voor het waterschap' gevolgd en werd zijn interesse voor het waterschapsbestuur gewekt. In 2019 bij de waterschapsverkiezingen is hij via de VVD bij het algemeen bestuur van Rijnland gekomen. Bas Knapp: "De komende 16 weken ga ik me richten op waterveiligheid. Naast het zuiveren van water is dit een topprioriteit van Rijnland."