Voorleesexpress zoekt coördinatietalent. Foto: Lilian van Rooij
Voorleesexpress zoekt coördinatietalent. Foto: Lilian van Rooij Lilian van Rooij

VoorleesExpress zoekt coördinatietalent

Actueel 208 keer gelezen

Zoetermeer - Wil jij je coördinatietalent inzetten voor een hoger doel? Vind jij het stimuleren van lezen en taal bij kinderen ook zo belangrijk? Wil je je graag inzetten voor gelijke kansen voor kinderen met een taalachterstand?

Dan is de VoorleesExpress Zoetermeer op zoek naar jou. De missie van de VoorleesExpress is: ‘Kinderen met een taalachterstand extra aandacht geven en er samen voor zorgen dat taal en leesplezier een vaste plek krijgen in elk gezin’. Ieder kind dat opgroeit zou gestimuleerd moeten worden in de taalontwikkeling, zodat het kind zijn of haar talent optimaal kan ontplooien.
Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen. Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je bewaakt de voortgang van het project in de digitale omgeving van de VoorleesExpress. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je twee keer mee naar het gezin en je coacht jouw groepje voorlezers gedurende het voorleestraject.
Neem vrijblijvend contact op met AnneMarie Hut, projectleider VoorleesExpress Zoetermeer, zoetermeer@voorleesexpress.nl of 06 11720398.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 20 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur gisteren
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16