Comité roept ochtendzwemmers op

Actueel 427 keer gelezen

Zoetermeer - Voor alle zwemmers die het ochtendzwemmen in De Veur missen gloort er licht aan het einde van de tunnel. Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) onderzoekt of zij het ochtendzwemmen aan kunnen bieden met de inzet van vrijwilligers. Zwemmers die hier gebruik van willen maken worden opgeroepen zich nu te melden. 

Door Robbert Roos

Na de afschaffing van het ochtendzwemmen, een gevolg van de bezuinigingen van de gemeente, is er begin van dit jaar een actiecomité opgericht. Samen met Sipko Mulder, Arthur Schipper en Hilda Kizilirmak maakt Edith Snoeij zich hard om het ochtendzwemmen weer terug te krijgen. “Inmiddels heeft onze actiegroep contact met ZVZ”, vertelt Snoeij. “Deze vereniging is aan het onderzoeken hoe groot de belangstelling voor het zwemmen in de ochtend is.” Dit onderzoek wordt gedaan in nauwe samenwerking met de gemeente die een deel van de kosten om dit te realiseren eventueel voor haar rekening wil nemen, aangevuld met zwemmers die bereid zijn om op vrijwillige basis af en toe te surveilleren. Deze vrijwilligers zullen een korte basisopleiding krijgen met onder andere sociale vaardigheden en het EHBO-diploma. “In dit verband is door de gemeente en ZVZ besloten een enquête onder de voormalige zwemmers uit te zetten om deze behoefte te peilen”, legt Snoeij uit. “Als gevolg van de AVG is het adressenbestand van de zwemmers echter inmiddels verwijderd. Daarom roepen wij geïnteresseerden op zich te melden via de Facebookpagina ‘Behoud Banenzwemmen in de ochtend in Zoetermeer’ of door een email te sturen aan  behoudochtendbanenzwemmendeveur@ziggo.NL. De leden van het actiecomité hopen dat mensen zich massaal willen melden. “Als er geen reacties van de zwemmers komen dan is de poging gedoemd te mislukken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22