Afbeelding

L. van Vliet Vorkheftrucks viert mijlpalen met open dag

Zakelijk 575 keer gelezen

Pijnacker - Aanstaande zaterdag is het groot feest bij L. van Vliet Vorkheftrucks en staan de deuren voor iedereen open. Dit alles ter ere van de opening van het nieuwe bedrijfspand én het 45-jarig jubileum.

Op Bedrijvenpark De Boezem-West heeft er onlangs aan de Heulweg een kleine metamorfose plaats- gevonden. Waar in het verleden wat oudere loodsen stonden, staat nu een groot en modern bedrijfspand. “We waren druk met het zoeken naar een nieuwe locatie om te kunnen groeien. Totdat we de gelegenheid kregen de naastgelegen panden te kopen. De keuze was toen snel gemaakt om het bestaande pand uit te breiden met nieuwbouw tot een totale oppervlakte van 6500m2,” zo begint Leco van Vliet zijn enthousiaste verhaal. “Met deze uitbreiding zijn we helemaal klaar voor de toekomst om comfortabel, duurzaam en efficiënt onze werk-zaamheden uit te kunnen voeren”.

45-jarig jubileum

L. van Vliet Vorkheftrucks is in de regio en ver daarbuiten, actief in het verkopen, verhuren en onderhouden van mobiele interne transport-materialen zoals vorkheftrucks, magazijntrucks, elektrowagens, reinigingsmachines en hoogwerkers. 

In de achtertuin aan de Kerkweg in Pijnacker, begon oprichter Lourens van Vliet met het aanpassen van oude melkwagens tot compacte elektrowagens voor de glastuinbouw. Halverwege de jaren zeventig werd de pallet onmisbaar in de tuinbouw en ontstond dan ook de vraag naar o.a. pallettrucks en vorkheftrucks. Lourens is in dit gat gesprongen en dat is de basis van het huidige bedrijf geworden. In eerste instantie waren alleen kwekers de klanten, snel daarna volgden ook de tuinbouw-toeleveranciers, transportbedrijven, mkb-bedrijven, magazijnen, enzovoorts. “Dat is ook het leuke aan ons werk, we komen bijna overal en in alle branches. Dierentuinen, ziekenhuizen, juwelenimporteurs, kerncentrales, bouwmarkten, boomkwekerijen, noem maar op. 

Eigenlijk in elk bedrijf waar met pallets gewerkt wordt of materialen verplaatst en opgeslagen moeten worden kan je ons tegen komen”.

Innovatief

Vanaf de oprichting is Van Vliet actief in elektrisch aangedreven transport-middelen. In glastuinbouwbedrijven zijn uitlaatgassen namelijk niet wenselijk. “Met deze kennis zijn we blijven innoveren en hebben we een voorsprong in de markt. Sinds 2013 zijn we tevens, naast de andere topmerken zoals bijvoorbeeld TOYOTA, DOOSAN, STILL, ook leverancier van BYD elektrische vorkheftrucks. Deze zijn standaard voorzien van unieke Lithium-ijzer-fosfaat batterijen, welke vele voordelen hebben en de afgelopen 10 jaar uiterst betrouwbaar en veilig zijn gebleken. Echt een innovatief en onderscheidend product dat de toekomst van het interne transport een stuk comfortabeler, goedkoper en duurzamer maakt.” Van Vliet is ook gespecialiseerd in het leveren van gebruikte transportmiddelen, die voor aflevering gereviseerd worden en eventueel ook opnieuw gespoten. “Tegenwoordig heet dat circulair ondernemen, de afgelopen 45 jaar hebben we echter nooit anders gedaan: gebruikte machines geschikt maken voor een gezond tweede leven”.

Mensen en Machines

Bij Van Vliet zijn op dit moment 35 medewerkers actief in de verkoop, werkplaats, servicedienst, transport en administratie. “Zonder goede mensen, geen goede machines. We hebben een stabiele groep met dienstverbanden tot wel 38 jaar!” vertelt Leco trots. “Ook wij hebben het druk en zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Vooral servicemonteurs zijn van harte welkom. Dus: ben je op zoek naar een afwisselende baan, wil je beschikken over een eigen Servicebus, eventueel vanuit huis vertrekken en op allerlei mooie plekken in de regio komen? Kom dan langs tijdens de Open Dag en laat je informeren over alle aantrekkelijk-heden om onderdeel te zijn van Team L. van Vliet Vorkheftrucks!” besluit Leco van Vliet.

Open Dag:

Zaterdag 23 september staan de deuren bij L. van Vliet Vorkheftrucks van 10:00u tot 16:00u open aan de Heulweg 6 (bedrijventerrein De Boezem) in Pijnacker. Een mooie gelegenheid voor jong en oud om kennis te maken met de wereld van techniek en de wereld van Van Vliet!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02