Extra ondersteuning voor maatschappelijke organisaties in coronatijd

  Nieuwsflits

ZOETERMEER - De gemeente stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor maatschappelijke organisaties die acuut extra steun nodig hebben om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Voor sommige organisaties zijn de beschikbare landelijke, regionale en lokale regelingen niet toereikend en is aanvullende steun op maat noodzakelijk.

‘Maatschappelijke organisaties ondervinden nog dagelijks de negatieve gevolgen van de coronacrisis. Ze worden geconfronteerd met minder inkomsten en extra kosten om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Aanvullende steun is noodzakelijk om op korte termijn te voorkomen dat belangrijke voorzieningen verdwijnen’, stelt het college.

Welke organisaties komen in aanmerking

De gemeente bepaalt op basis van enkele voorwaarden of een organisatie in aanmerking komt en welke vorm van ondersteuning toepasselijk is. De extra steun is alleen bedoeld voor anderszins financieel gezonde organisaties die een maatschappelijke dienst bieden aan inwoners van Zoetermeer en door de coronacrisis acuut extra steun nodig hebben voor de uitvoering van hun activiteiten.

Aanvraag doen

Op www.zoetermeer.nl/coronasteun staan de voorwaarden en het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan vanaf 16 juli.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden