Foto: Jerke Sijbrandij
Foto: Jerke Sijbrandij (Foto: )

Aangepast kamperen op de Kaag

  Nieuwsflits

Marieke Nieuwenburg

"We zitten het gehele kamp in een bubbel"

Pocahontas is een waterscoutingvereniging gelegen aan het Noord Aa en bestaat bijna 40 jaar. De scouting heeft vijf leeftijdsgroepen. De jongste groep is van 5 tot 7 jaar. De oudste groep bestaat uit jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar. Meer informatie over scouting Pocahontas is te vinden op hun website: https://scpocahontas.nl/

Door de coronacrisis was het nog maar de vraag of het zomerkamp van scouting Pocahontas door zou gaan. Na heel wat overleg heeft de leiding besloten om het toch door te zetten maar dat gaat anders dan normaal.

Zoetermeer - Jerke Sijbrandij is leider bij de Zeeverkenners, een groep van 25 kinderen tussen de 11 en 15 jaar. "Door de coronacrisis is alles stil komen te liggen", vertelt hij. Pas enkele weken geleden besloot de leiding om toch dit jaar nog op zomerkamp te gaan.

De Zeeverkenners vertrekken aankomende zaterdag naar het kampeerterrein op de Kaag. Jerke vertelt dat de scouting verschillende maatregelen moet nemen zodat de groep veilig op kamp kan. Ondanks dat de kinderen wel binnen anderhalve meter van elkaar mogen zijn, moet de leiding nog steeds afstand houden. “Voor waterscouts is dat gelukkig niet moeilijk”, vertelt Jerke. De groep is verspreid over verschillende zeilboten waarmee ze het water op gaan. De leiders zitten in aparte boten die met de kinderen meevaren. Daarnaast zit de groep het gehele kamp in een ‘bubbel’. Zo zal er geen contact zijn met mensen van buiten het kamp. De groep blijft zo veel mogelijk op het eiland.

Bij aankomst moeten kinderen een vragenlijst doorlopen waarmee wordt gecontroleerd of ze geen ziekteverschijnselen hebben. Ook zijn er aparte toiletten. Eén voor de kinderen en één voor de leiding. Daarnaast slapen er minder kinderen in één tent, die regelmatig wordt gelucht. De leiders slapen allemaal in een eigen tent. In het geval dat een kind later toch ziekteverschijnselen heeft, moet hij of zij in een “quarantaine-tent” verblijven tot de ouders hem of haar komen ophalen.

Van de 25 kinderen gaan er 24 mee. “Dat is een goed teken”, zegt Jerke. Hij vertelt dat ze flink wat tijd hebben geïnvesteerd in goede communicatie met de ouders waardoor er veel vertrouwen is ontstaan. En boven alles zijn de kinderen enorm enthousiast dat ze op kamp mogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden