Rikke en Phemia wisselen beloningen uit onder het toeziend oog van hond Skipper.
Rikke en Phemia wisselen beloningen uit onder het toeziend oog van hond Skipper. (Foto: Gerard van Warmerdam)

Speciale Wish Walk Phemia de Boer zorgt voor verbinding

  Nieuwsflits

Zoetermeer - De stichting Make-A-Wish organiseert jaarlijks tijdens de Nijmeegse Vierdaagse de WishWalk. Enthousiaste vrijwilligers lopen de Vierdaagse en zamelen hiermee geld in voor deze stichting. Om, ondanks het annuleren van de Vierdaagse in Nijmegen, toch nog sponsorgeld binnen te kunnen halen heeft de organisatie dit jaar de Virtuele WishWalk opgezet. Vaste Wishwalker Phemia de Boer pakte gelijk haar wandelschoenen en ging op stap!

Make-A-Wish is een stichting die zich inzet om wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren (3-18 jaar) uit te laten komen.

Phemia de Boer (67), als voormalig docent van Pro Patria een oud bekende voor velen hier in Zoetermeer, zet zich al jaren in voor stichting Make-A-Wish.

De Virtuele Wish Walk geeft deelnemers de gelegenheid om in de periode van 3 juli t/m 24 juli gesponsord kilometers te maken voor Make-A-Wish. Phemia stelde zichzelf als doel om in ieder geval de 120 km die zij anders zou lopen tijdens de Vierdaagse af te leggen

Gezien de alternatieve vorm van de Wish Walk dit jaar besloot Phemia deze editie in een speciaal jasje te gieten: meerdere keren neemt zij, in Zoetermeer, bijzondere oud-leerlingen mee op haar Wish Walk, maar ook buiten Zoetermeer neemt zij een aantal bijzondere mensen mee. Mensen met een speciaal verhaal, die flink wat uitdagingen tegenkomen in hun dagelijks leven.

Afgelopen week was het de beurt aan Rikke. Door haar eigen levensbedreigende ziekte kwam Rikke in aanmerking voor een wensdag bij Make-A-Wish. Met volle teugen genoot ze van haar speciale wensdag. Wat een verrassing was het toen haar dansjuf Phemia hofdame bleek te zijn en mede haar dag begeleidde! Make-A-Wish had een door Rikke ontworpen jurk laten maken en hoogtepunt was dan ook een foto op een paard op het strand in deze jurk. Het ontbrak aan niets, aan alles was gedacht! Maar hier bleef het niet bij. Rikke raakte geïnspireerd om ook andere kinderen zo’n geweldige dag te laten beleven.

Naast het al bekende goede doel heeft deze editie van de Wish Walk dus ook nog eens een maatschappelijk doel. Phemia: “Verbindingen leggen is ook leuk als ik nu zie hoe fijn het is organisaties te verbinden in deze maatschappij. Mensen met elkaar verbinden maakt de samenleving meer participerend.”


De Wish Walk van Phemia duurt nog tot en met 24 juli. Kijk op https://makeawishnederland.org/deelnemer/2445/phemia-de-boer voor donatie en/of meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden