De ondertekening van de oplevering van Gymworld. Wethouder Ingeborg ter Laak (l) en directeur Remmers van Bouwgroep Remmers.
De ondertekening van de oplevering van Gymworld. Wethouder Ingeborg ter Laak (l) en directeur Remmers van Bouwgroep Remmers. (Foto: )

‘Gymworld is een echte eyecatcher’

  Nieuwsflits

Nico Mos

"Ik ben super trots dat dit project is gerealiseerd"

Mooiste compex van Nederland

“Op dit moment ben ik één van de meest tevreden mensen. Sterker is ben super trots. Wij, als Pro Patria, kunnen 85 % van deze Gymworld benutten en dat is echt top. Het ultieme doel is doorgroeien als gymnastiekvereniging om 100 x groter worden (glimlacht). Dat is het meest belangrijkste. Ik durf te zeggen dat dit nieuwe sportcomplex het mooiste complex is van Nederland. Dit is echt uniek. Uniek in die zin, dat deze hal speciaal gebouwd is voor gymnastiek en de turnsport", aldus Jerry v.d. Ziel, voorzitter van Pro Patria

Gymworld, het spiksplinternieuwe sportcomplex, waarin o.m. Gymnastiekverenigingen Pro Patria en CVG zullen worden gehuisvest, is afgelopen maandag officieel opgeleverd. Het Proces-verbaal van oplevering kreeg een officieel tintje door de ondertekening van wethouder Ingeborg ter Laak en directeur Remmers van Bouwgroep Remmers. De echte opening wordt overigens in september verwacht.

Zoetermeer - Wethouder Ingeborg ter Laak: “De formele ondertekening van de aanbesteding was destijds op het stadhuis. En nu heel feestelijk, met een prachtig zonnetje, de oplevering van Gymworld zelf op deze mooie locatie. We vieren het formele moment waarin de overdracht plaatsvindt van aannemer Remmers naar de gemeente Zoetermeer. En vanaf morgen zullen ook de sportverenigingen actief zijn om het gebouw verder in te richten en af te timmeren. Tot de grootste opening in september." Alle gebruikers waren aanwezig de freerunners en de twee gymnastiekverenigingen. Maar ook de aannemer, de architecten en medewerkers van de gemeente, die hieraan mee hebben gewerkt, wilden deze mijlpaal meemaken. "Ik ben super, super trots, dat door hen dit prachtige project is gerealiseerd. Ook ben ik trots omdat sport en bewegen ontzettend rijk is voor iedereen. En als Zoetermeer willen we een sportieve en aantrekkelijke stad zijn met een toegankelijk sportaanbod en een aantrekkelijke accommodatie, als Gymworld. Gymworld is een heel markant gebouw geworden, het is echt een eyecatcher van jewelste”, aldus Ter Laak.

“Wij zaten, als CVG, verspreid in de wijken door heel Zoetermeer, want wij hebben geen vaste sporthal en dat blijft zo. Met name onze selectie lessen gaan naar Gymworld toe. We zijn echt super blij met deze nieuwe sporthal. We hebben nu een vast honk. Dat hebben we nooit gehad”, aldus CVG voorzitter Christa Ros. “Wij krijgen een ruimte boven van 400 m2 en daar ben ik super tevreden mee. Wij gaan daar Free Running aanbieden voor jong en oud”, aldus Reggy Laatsch van Parkour Disciplines.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden