Tijdelijke standplaatsen voor ondernemers in coronatijd

  Nieuwsflits

ZOETERMEER - Ondernemers die door de coronacrisis zoeken naar andere inkomstenbronnen kunnen tijdelijke standplaatsen innemen voor de verkoop van zomerproducten. Het gaat om seizoenplaatsen en enkele reguliere standplaatsen.

De gemeente ontving verzoeken van ondernemers om gebruik te kunnen maken van tijdelijke standplaatsen. “De coronamaatregelen maken het voor veel ondernemers onmogelijk om in de eigen branche actief te zijn en/of voldoende inkomsten te genereren. Deze standplaatsen bieden hen de mogelijkheid om op zoek te gaan naar alternatieven.”, licht wethouder Iedema (Economische Zaken) toe.

Beschikbaarheid

De tijdelijke standplaatsen zijn tot 1 oktober 2020 beschikbaar. Een seizoenplaats mag gedurende zeven dagen per week worden ingenomen. De gemeente stelt ook enkele reguliere standplaatsen als seizoenplaats ter beschikking op dagen dat er geen vaste standhouder gebruik van maakt. Alleen de verkoop van seizoenproducten als ijs, fruit en frisdrank is toegestaan.

Inschrijven

Via de website www.zoetermeer.nl/standplaats maakt de gemeente bekend welke standplaatsen beschikbaar zijn en kunnen ondernemers zich vanaf vandaag inschrijven. Meer informatie over de voorwaarden en inschrijftermijn is hier ook terug te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden