Foto:

Dit Zijn Wij! tijdens Corona - Museum De Voorde

  Nieuwsflits

Zoetermeer - Museum De Voorde opent volgende week op 2 juni haar deuren na een periode van sluiting door corona. Er zijn ruimschoots maatregelen getroffen om weer veilig open te kunnen. Dit heugelijke openingsmoment wordt aangegrepen voor de start van twee aan de coronatijd gerelateerde projecten. De lopende tentoonstelling ‘Dit Zijn Wij’ wordt aangevuld met een eigentijdse reflectie op het wel en wee van Zoetermeerders in coronatijd en we starten een actie om Zoetermeerse 'Stoere Helden' in het zonnetje te zetten.

Dit Zijn Wij! - Corona Canvas

Om de coronatijd in beeld te brengen, roept Museum De Voorde iedereen op om creatieve uitingen te delen op het 'Dit Zijn Wij! - Corona Canvas'.

Heb je de tijd thuis creatief doorgebracht? Heb je nieuwe talenten ontdekt? Heb je tekeningen, schilderijen of foto’s gemaakt of bijvoorbeeld verhalen geschreven? Deel je creaties op het Corona Canvas in Museum De Voorde.

Je kunt je creatie tussen 2 juni en 31 juli langsbrengen bij of opsturen naar: Museum De Voorde, Zuidwaarts 2, 2711 HA Zoetermeer. Onze aangepaste openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 12-17 u en op zaterdag en zondag van 12-17 u. Je kunt ook mailen: info@museumdevoorde.nl, maar het is leuker als we je werk in het echt kunnen laten zien.

Stoere Helden tijdens Corona

Vanaf 1 juni start Museum De Voorde een actie om in contact te komen met Zoetermeerse 'Stoere Helden' die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Samen met Terra Art Projects willen we deze 'Stoere Helden' op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Zoetermeerse kunstenaars maken gebaseerd op hun kleine en grote heldendaden speciaal voor hen een kunstwerk. Van de 'Stoere Helden' maakt Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, een portretfoto. De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 18 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

We roepen iedereen op om hun 'Stoere Helden' te nomineren. Mensen die de afgelopen maanden lange dagen en nachten maakten. Volhouders die vrijwillig elke keer opnieuw op de fiets klommen om contact te maken met eenzame ouderen, al was het maar door een raam of vanaf de stoeprand. Doorzetters die bijsprongen waar het door de crisis het hardste nodig was. Iedereen kent wel zo iemand. Of het nu een hulpverlener is of die ene buurtbewoner van om de hoek die altijd voor iedereen klaarstaat.

Meld je stoere held aan via: stoerehelden@museumdevoorde.nl. Uit de inzendingen worden 12 stoere helden uitgekozen om mee te doen aan het project.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden