Aad van Jole hoopt snel weer optredens te hebben in JJ Music House. Foto: Fred Roland
Aad van Jole hoopt snel weer optredens te hebben in JJ Music House. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Zorgen om voortbestaan bij jubilerend JJ Music House

  Nieuwsflits

Hélène Ouwerkerk

2020 zou een feestelijk jaar moeten worden voor JJ Music House dat begin dit jaar haar 12,5 jaar bestaan vierde. Maar wat zo feestelijk begon, werd door de coronacrisis donkerzwart. Aanstaande maandag opent het poppodium voorzichtig haar deuren. Echter, de puzzel hoe dit straks gaat, is voor Aad van Jole nog niet opgelost.

Zoetermeer - "Ik praat er veel over met mijn zoon Barry en vrouw Ingrid en alle mensen die ons helpen. Ik vraag mij af of het te doen is: 30 gasten per 1 juni en max 100 bezoekers per 1 juli. Bij een live optreden moeten de bezoekers gebruik maken van zitplaatsen, het is nog zoeken hoe we dit vorm kunnen geven, zegt Van Jole. Qua horeca gaat JJ Music House op 1 juni van start. We zijn blij dat we onze trouwe bezoekers weer kunnen ontvangen op het terras, uiteraard met inachtneming van de gestelde richtlijnen. Juist vanwege deze richtlijnen zal geen grote omzet behaald kunnen worden. "Een optie is om het terras uit te breiden", zegt Aad van Jole. "We hebben goed contact met de afdeling cultuur van de gemeente en ik hoop dat ze ons hierin tegemoet willen komen. De eigenaar van JJ Music House hoopt op een snelle oplossing voor de poppodia.

Rob Koning van King Bee Music heeft zich het lot van JJ Music House aangetrokken en is op Facebook een actie gestart om JJ Music House te steunen. "De actie gaat formidabel. Ik liep al lange tijd rond met het idee om iets te doen voor de penibele situatie waarin JJ Music House verkeert", aldus Rob Koning.

"Ik ben enorm blij met deze crowdfunding", zegt Aad van Jole. "Een geweldig initiatief dat enorm motiveert zeker op de dagen dat je in een dip zit. En als je dan alle reacties op Facebook leest dan weet je waar je het voor doet."

Samen met zakenpartner en zoon Barry gaat Aad nu bands benaderen of ze toch kleinschalige optredens willen doen. "Fijn als we rustig kunnen starten en weer drankjes kunnen verkopen. Maar ja of bands zin hebben om op te treden voor 30 zittende bezoekers is de vraag", zegt hij. "We bekijken diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld of we misschien met shifts kunnen werken. Dit zullen we ook met de bands moeten afstemmen."

Vooralsnog wordt het niet hetzelfde als voor de coronacrisis waarbij zo'n 100 man met een biertje in de hand stonden te rocken in het Van Tuyllpark.

Crowdfunding

Rob Koning van King Bee Music is met PMS (Joke van Akkeren) en RowOne IT Services (Lucien de Konink) een crowdfunding voor JJ Music House gestart. Er is ook een website in het leven geroepen, genaamd ‘’Vrienden van JJ’s’’ (https://vriendenvanjjs.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden