Foto:

Meer ruimte voor de terrassen

  Nieuwsflits

Door Hélène Ouwerkerk

Er komt meer ruimte voor de horeca. Dat heeft burgemeester Lokker toegezegd. Daarnaast gaat het fietsen in de Dorpsstraat tijdens de openingstijden in de ban. Dit zijn gevolgen van de coronacrisis en bedoeld om bedrijven te steunen.

Zoetermeer - "We hebben het beleid om de horeca meer ruimte te geven door extra terrasruimte. Hierbij gaan we uit van maatwerk. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen en deze wordt direct in behandeling genomen. Dus geen bureaucratie en zeker geen gedoe", aldus Lokker. Of de aanvraag wordt gehonoreerd is natuurlijk wel afhankelijk van voorwaarden. Zo moet een vrije doorgang voor passanten mogelijk zijn en mogen de extra terrassen de hulpdiensten niet belemmeren.

In het Stadshart en de Dorpsstraat is inmiddels belijning aangebracht die het winkelend publiek en de drukte in goede banen moet leiden. Ook in de Dorpsstraat wordt in de APV opgenomen dat uitstallingen voorlopig niet mogen. Daarnaast wordt het fietsen aan banden gelegd. Een schouw heeft uitgewezen dat het fietsen het winkelen op 1,5 meter afstand belemmert. Daarom mag van 11.00 tot 17.00 uur niet worden gefietst in het Stadshart en de Dorpsstraat. "Het besluit wordt nu in de APV opgenomen en dat komen er borden om de nieuwe regels duidelijk te maken."

Blijdschap is er bij de VVD en de LHN dat er meer terrasmogelijkheden komen. Jeffrey van Gils (VVD) en Mariëtte van Leeuwen (LHN) riepen eerder de gemeente op om flexibel met de regels om te gaan en meer plekken beschikbaar te maken voor horeca. “Goed dat de wethouder ruimdenkend is geweest bij deze regels. Er wordt slim gekeken naar waar meer kan”, aldus Van Gils.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden