Arie Verstegen met marketing medewerkster in een nu nog stille Boerderij. Foto: Archief
Arie Verstegen met marketing medewerkster in een nu nog stille Boerderij. Foto: Archief (Foto: )

Dit jaar waarschijnlijk geen concerten

  Nieuwsflits

Hélène Ouwerkerk

In alle culturele instellingen is het stil. En hoewel het Rijk heeft bepaald dat er per 1 juni 30 bezoekers welkom zijn, zal het nog wel even stil blijven. Ook in Cultuurpodium De Boerderij. "Zeker tot 1 september zal dat nog zo blijven want zelfs als er in juli 100 mensen binnen mogen, dan biedt dat voor een concert zonder zitplaatsen geen enkel perspectief", aldus Arie Verstegen, directeur van de Boerderij. "Ik denk niet dat we dit jaar op concertgebied iets kunnen organiseren."

Zoetermeer -  Desondanks is Verstegen niet somber. "We hebben een financieel sterke organisatie en een goede reserve opgebouwd dus deze klap kunnen we opvangen. Er is dan ook geen direct gevaar dat de Boerderij failliet gaat", zegt hij. "Met de NOW-regeling kunnen we beperkt verlies opvangen en ik hoop dat de gemeente ook nog met een regeling komt. Want ja, onze reserve hadden we opgebouwd omdat we als we, over een aantal jaar naar een ander pand in het centrum moeten gaan, we de nieuwe inrichting kunnen betalen". Deze week bracht de gemeente via een memo naar buiten dat de oude brandweerkazerne voor de Boerderij als een geschikte plek wordt gezien. Arie wil daar op dit moment niet dieper op ingaan "Dit gaat pas over een paar jaar spelen, op dit moment is het belangrijkste is dat we met elkaar uit deze periode komen", zegt hij. "Bovendien is het een onderzoek en nog geen raadsbesluit. Maar goed, vanuit het oogpunt van de politiek begrijp ik het wel. Zij hebben een langere tijd nodig."

Tijdens de coronatijden is Arie Verstegen vooral bezig met het verplaatsen van acts. Geen eenvoudige opgave. "Veel internationale artiesten zijn bij het plannen van een tour afhankelijk van verschillende landen." Verstegen die een goede naam in de muziekwereld heeft, onderhoudt ook de contacten met bands. "Een mailtje sturen en even contact hebben met de artiesten is prettig. Ik merk dat veel artiesten deze periode gebruiken om met hun gezin te zijn terwijl ze normaal gesproken alleen maar op tournee zijn. Ook is er de tijd en rust om nu die nieuwe cd op te nemen."

Functies

Nu de zaal van de Boerderij leeg staat, krijgt Arie Verstegen regelmatig aanvragen of de zaal kan worden gehuurd. Zoals onlangs een groep huisartsen en een theatergroep die oefenruimte zocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden