Foto: Pixabay

Geen verkeersexamen

  Nieuwsflits

Zoetermeer - In verband met de coronacrisis worden dit jaar geen fietsexamens voor de groepen 7 van de basisschool gehouden.

Al meer dan 25 jaar vinden in Zoetermeer jaarlijks in mei de Praktische Verkeersexamens voor de groepen 7 van het basisonderwijs plaats. De meeste basisscholen doen hieraan mee. Deze fietsexamens worden voorbereid en begeleid door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, gecoördineerd door OnderwijsAdvies en gefinancierd door de gemeente.

Het Praktische Verkeersexamen is geen formele verplichting, maar in Zoetermeer doen veel scholen mee aan het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF en het Praktische Verkeersexamen is een mooie afsluiting daarvan. Dit jaar zouden de fietsexamens starten op maandag 25 mei. In verband met de coronacrisis en de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers heeft Veilig Verkeer Nederland echter besloten zich terug te trekken. Onder andere het handhaven van de 1,5 meter afstand maakt het begeleiden van de examens een uitdaging.

Bekeken wordt of het fietsexamen voor deze groep leerlingen op een later tijdstip kan worden ingehaald (eventueel volgend schooljaar), of dat het definitief niet doorgaat. Eén en ander is afhankelijk van het verloop van de maatregelen rondom de coronacrisis. Gemeente Zoetermeer heeft in ieder geval meer tijd nodig om een alternatieve opzet te regelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden