Linda heeft de speciale fiets al mogen uittesten. “Het is echt een uitkomst”
Linda heeft de speciale fiets al mogen uittesten. “Het is echt een uitkomst” (Foto: )

Help Linda weer snel terug op de fiets

  Nieuwsflits

Door Renate Mamber

Anouscha Tebra uit Assen organiseert een doneeractie voor Linda Bruggeman uit Zoetermeer. Linda kan als gevolg van borstkanker niet meer fietsen, terwijl fietsen juist haar lust en haar leven is. Fietsen is alleen nog mogelijk op een speciale fiets, maar die is ontzettend duur. Anouscha: “Het is Linda’s droom om weer te kunnen fietsen, daarom dacht ik: waarom start ik geen crowdfundactie?”

Zoetermeer - Linda en de moeder van Anouscha raakten jaren geleden bevriend met elkaar via Facebook. Ze deelden dezelfde passie voor fietsen en dat klikte meteen. “We hebben allebei een racefiets en een mountainbike en we houden van toeren”, vertelt Anouscha’s moeder Simone. “We hebben samen verschillende keren meegedaan aan de Amstel Gold Race. We hadden de wens om nog eens samen mee te doen aan een grote toertocht in Drenthe.”

Die wens viel in duigen, toen Linda vier jaar geleden de diagnose kanker kreeg. Een toertocht door Drenthe zat er niet meer in, maar fietsen kon toen nog wel. Simone: “Linda deed toen ieder jaar mee aan een sponsoractie van stichting Tegenkracht, waarbij je fietsend geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Dit jaar wilde ze weer meedoen, maar in maart hoorde ze dat de kanker is uitgezaaid naar haar botten waardoor ze haar rechterarm niet meer kan gebruiken. Daardoor kan ze helemaal niet meer fietsen, tenzij met een speciale fiets dus.”

De speciale fiets kan op maat worden aangepast voor Linda. “Het is echt een uitkomst”, zegt Simone. “Linda heeft de fiets een keer mogen uitproberen. Hij is zo gemaakt dat ze alles met haar linker hand kan doen. Maar er hangt wel een prijskaartje aan.”

Anouscha vult aan: “Ik hoorde mijn moeder en Linda hierover praten toen ze aan het beeldbellen waren. Ik opperde het idee om een crowdfundactie te starten. Linda wist niet precies hoe het moest, dus heb ik het gedaan. Het was eigenlijk heel makkelijk. Ik had het binnen een kwartiertje gedaan.”

Meteen toen de actie online ging, stroomden de donaties binnen. “We hebben de actie veel gedeeld in onze vriendenkring en online”, vertelt Simone. “Linda was tot tranen geroerd toen ze hoorde dat er zo veel mensen zijn die haar willen steunen. Het doet echt iets met haar. Ze vindt het heel bijzonder.”

Via www.gofundme.com/f/speciale-fiets kan iedereen nog steeds een donatie doen. Simone en Anouscha: “Elk klein beetje is welkom. Het gaat erom Linda weer zo snel mogelijk terug op de fiets te krijgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden