Bij diverse zorginstellingen in Zuid-Holland zijn vogelvoederplekken geplaatst.
Bij diverse zorginstellingen in Zuid-Holland zijn vogelvoederplekken geplaatst. (Foto: )

Vivara schenkt voederplaatsen voor vogels aan zorglocaties

  Nieuwsflits

Een tuin biedt in deze tijd troost en afleiding. Dat bracht Vivara, specialist in natuurbeschermingsproducten, op het idee om vogelvoederplaatsen te schenken aan zorginstellingen in Zuid-Holland. Ook het hospice in Zoetermeer ontving zo'n vogelvoederplek.

Zoetermeer - Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wilde graag helpen. Het bedrijf nam daarom met steun van Vogelbescherming Nederland het initiatief om 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices in Nederland gratis te voorzien van een mooie vogelvoederplaats. Maar liefst 500 instellingen meldden zich de afgelopen tijd aan voor de actie. In Zuid-Holland zijn 10 verzorgingshuizen geselecteerd.
Directeur Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur - ook in de eigen achtertuin - valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Onze partner Vogelbescherming Nederland bijvoorbeeld heeft enorm veel reacties gekregen op de gratis vogelcursus die ze aanbieden en ook de live webcams van vogels in nestkasten worden veelvuldig bekeken. Voor ons zijn het daarom drukke tijden, maar we beseffen ons maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We wilden iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners - het helpen en beschermen van wilde dieren - niet uit het oog wilden verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”
Uit de vele aanmeldingen werd onder andere Hospice Zoetermeer gekozen. Bij het hospice is onlangs een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Kijk voor meer informatie op vivara.nl/vogelsvoordezorg.
Vivara is dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin. De behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit staan voorop. Vivara werkt hierbij exclusief samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden