Gratis aardappelen voor Voedselbank Zoetermeer


Klaas Spikman (l) van Voedselbank Zoetermeer neemt de aardappelen van Tico Roozendal graag in ontvangst. Foto: Robbert Roos
Klaas Spikman (l) van Voedselbank Zoetermeer neemt de aardappelen van Tico Roozendal graag in ontvangst. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Gratis aardappelen voor Voedselbank Zoetermeer

  Nieuwsflits

Het is even sjouwen, maar dan heb je ook wat. Donderdagochtend 14 mei doneerde ondernemer Tico Roozendal maar liefst 2500 kilo aardappelen aan Voedselbank Zoetermeer. Een enorme partij die dankbaar in ontvangst werd genomen. Ze zullen de grond nauwelijks raken, want dezelfde middag worden de eerste zakken al verdeeld onder ruim 350 Zoetermeerse gezinnen.

Zoetermeer - Meesterschoenmaker Tico doet graag wat terug voor de stad. Normaal gesproken zou hij in deze periode verschillende acties houden bij Zoetermeerse verzorgingstehuizen. Nu dat door corona niet mogelijk is zocht hij naar een alternatief. "Een van de jongens uit ons team kwam op het idee om iets voor Voedselbank Zoetermeer te doen. Een prima idee." Tico zocht een aardappelteler in de omgeving en wist een mooie partij 'Innovators' op de kop te tikken. "Een prima aardappel om mee te koken of te bakken, maar ook zeer geschikt om friet van te maken", aldus Tico. De aardappelen zijn verpakt in een handige zak van 5 kilo en een welkome aanvulling voor de pakketten van deze week. Het gewicht was wel even een dingetje. "Gelukkig heb ik stevige jongens in mijn team", verklapt Tico. "Die konden mooi even helpen sjouwen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden