Foto: Gerard van Warmerdam
Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: Gerard van Warmerdam)

Water Noord AA is vrij van blauwalg

De Zoetermeerse plas wordt niet geteisterd door blauwalg. De kwaliteit van het water van de speelvijver is goed. Het water van het zwemstrand en het naaktstrand krijgt van de provincie zelfs het predicaat 'uitstekend'. De afgelopen jaren bevatte het water van het Noord Aa in de zomer vaak blauwalg.

Zoetermeer - Een woordvoerder van de gemeente denkt dat drie factoren meespelen dat de waterkwaliteit nu wel in orde is. "De boeien van LG Sonic liggen nog altijd in het water en scheiden geluidsgolven af, het water van het kinderstrand wordt regelmatig doorgespoeld en we hebben nu te maken met een oostenwind", laat een woordvoerder weten. Hij waarschuwt wel voor teveel optimisme. "Het kan bij een volgende controle zomaar anders zijn maar vooralsnog zijn we natuurlijk heel blij hiermee." Opmerkelijk is dat wateren in de omgeving van Zoetermeer zoals de Delftse hout en Bleiswijkse Zoom wel te maken hebben met blauwalg.

De provincie controleert iedere twee weken de waterkwaliteit. De laatste meting van 3 augustus, op 17 augustus is weer een nieuwe meting. Alles over de kwaliteit van het zwemwater is te vinden op www.zwemwater.nl. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden