Jan Pieter Lokker
Jan Pieter Lokker (Foto: )

Meer corona besmettingen

In Zoetermeer zijn de afgelopen twee weken 35 mensen besmet met het coronavirus. Het RIVM heeft in Zoetermeer dit aantal over de periode van 29 juli tot en met 11 augustus geteld. In de periode van 15 tot en met 28 juli waren er in Zoetermeer 17 besmettingen.

Zoetermeer - Ondanks de stijging van het aantal besmettingen zijn er vooralsnog geen redenen om in Zoetermeer extra lokale maatregelen te nemen zoals mondkapjes en afsluitingen. Burgemeester Lokker houdt vinger aan de pols. "We moeten waakzaam en alert blijven bij het genieten van de ruimte die we samen hebben verdiend. De basisregels van de anderhalve meter afstand, bij klachten thuisblijven en testen, blijft samen met een aantal andere beperkende maatregelen nog altijd onverminderd van kracht. Hier blijven we onze inwoners en ondernemers op attenderen. Want iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen, zodat we niet weer vrijheid terug hoeven te nemen. We moeten volhouden en elkaar helpen deze tijd door te komen. Het vermijden van drukte is en blijft ontzettend belangrijk. We moeten ons samen blijven inspannen om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen", aldus burgemeester Lokker.

Er zijn dan ook geen beperkingen. Zo staat op de website van de gemeente dat de parkeerplaatsen bij het Noord Aa en het Beweegpark gesloten zijn. Maar dit is onjuist, beide zijn open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden