Zonder zorg zijn we nergens

Zoetermeer - Zaterdag  van 11.00 tot 14.00 staat de SP Zoetermeer in het Stadshart om aandacht te vragen voor onze zorgmedewerkers. Zij vragen de voorbijgangers om op 5 september met de actie voor de Zorg mee te doen en de petitie voor een betere beloning van zorgmedewerkers te ondersteunen.  Aanmelden voor de actie of om de petitie te ondersteunen kan op doemee.sp.nl/zorgactie of op eerlijke beloning.nl.  

We wisten al hoe belangrijk het werk is dat onze zorgmedewerkers doen, maar de coronacrisis heeft dit nogmaals onderstreept. Zonder zorg zijn we nergens. Zorgmedewerkers zijn amper bekomen van de eerste covidgolf. Verpleegkundigen zijn moe en voelen zich ondergewaardeerd. Vrees bestaat dat velen besluiten om wat anders te gaan doen.                                                                                                 “Ik merk dat de motivatie en opofferingsbereidheid zijn afgenomen”, zegt IC hoofd VUmc Armand Girbes in een interview voor het Parool. Dat is te begrijpen ook. Hij twijfelt over de zware kwalificatie ‘schande’, maar kan geen beter woord vinden voor de onderwaardering van de verpleegkundigen.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor de IC verpleegkundigen maar voor alle zorgmedewerkers in Nederland. “Als er een volgende covidgolf komt, neem ik meteen ontslag”, zegt Patrice een zorgmedewerkster met hart en ziel. Ze kan dit nog steeds geen plaatsje geven.  “ In het Zaans Medisch Centrum zijn stiekem bonussen gegeven aan managers terwijl onze 1000 euro bonus nog steeds niet is uitgekeerd”.

Er is in de Tweede Kamer drie keer gestemd over het voorstel voor een structureel betere waardering voor onze zorgverleners. Telkens was er een stem tekort. De zorg is te belangrijk om weg te laten stemmen door de coalitie.

De SP heeft al eerder met een  plakploeg de 14 vrije plakplaatsen met posters ‘beloning voor onze helden’ beplakt. Er zijn kaarten gestuurd naar de zorg in Zoetermeer met de vraag mee te doen met de actie of de petitie te ondersteunen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden