Ervaringsverhalen van patiënten en behandelaars urologische oncologie

Zoetermeer - Het boek 'Prostaat praat! - Ervaringsverhalen van patiënten en behandelaars urologische oncologie' van Aart J. van Dijk uit Zoetermeer geeft inzicht in prostaatkanker en het leven met deze ziekte. Veel mensen die met deze ziekte te maken krijgen zullen troost vinden in de ervaringsverhalen en zekerheid vinden in beschrijvingen van bijeenkomsten, behandelingen en onderzoek. Door bovendien behandelaars aan het woord te laten, krijgt de lezer een dubbelzijdig inzicht wat ook de behandelaar tot individu maakt. Dit bijzondere gezondheidsboek wordt sinds vrijdag 7 augustus uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Prostaatkanker is een ernstige en vervelende ziekte die in Nederland jaarlijks ruim 12.000 mannen treft. Dit boek bevat 60 artikelen over de, zowel positieve als negatieve ervaringen van deze mannen en hun naasten. Ook behandelaars komen aan het woord zoals urologen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen/casemanagers. Daarnaast wordt verslag gedaan van diverse onderzoeken, waaronder seksualiteit en intimiteit, in relatie tot prostaatkanker. Het boek sluit af met 100 uitspraken van patiënten, artsen en anderen. Sommige patiënten blijven sportieve prestaties leveren zoals Hans Rensen die samen met zijn vrouw Yvette al vele malen de vierdaagse van Nijmegen met succes heeft uitgelopen! Kortom in dit boek: veel gepraat over prostaatkanker, toegelicht met fraaie cartoons!

dr. ir. Aart J. van Dijk EMITA RE startte op 20-jarige leeftijd een carrière in het vakgebied ICT. Deze carrière duurde tot en met zijn 70e jaar. In zijn vrije tijd studeerde hij af als ingenieur en als docent wiskunde aan de TU-Delft en als IT-auditor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op 65-jarige leeftijd promoveerde hij tot Doctor of Engineering (ICT) aan de Middlesex University in Londen. In 2011 werd bij hem prostaatkanker vastgesteld en werd met behulp van een da Vinci Robot in het Radboudumc in Nijmegen zijn prostaat verwijderd. Sinds eind 2015 is hij actief als vrijwilliger bij de Prostaatkankerstichting (PKS). Hij is regiocoördinator Zuid-Holland, organiseert en begeleidt lotgenotenbijeenkomsten en schrijft soms artikelen voor het kwartaalblad NIEUWS van PKS.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden